První reakce: West Side Story Stevena Spielberga je vynikajícím remakem

První reakce: West Side Story Stevena Spielberga je vynikajícím remakem
West Side Story (2021) | 20th Century Studios / Amblin Entertainment
Už za pár dní dorazí do kin očekávaná nová verze legendárního muzikálu West Side Story, kterou natočil neméně legendární Steven Spielberg. První filmová adaptace vznikla roku 1961 a získala neuvěřitelných 10 Oscarů. Slavný režisér si tedy ukousl zdánlivě hodně velké sousto. Dle prvních zahraničních reakcí ale i tentokrát naplno zvítězil.

Trailer West Side Story

West Side Story
Na webu Rottentomatoes.com je aktuálně zaznamenáno 63 recenzí, z nichž jen dvě dávají filmu palec dolů. Průměrné hodnocení je přitom nádherných 84 %.
Kritici zmiňují, že film je přesně takovým nablýskaným spektakulárním eposem, jaký šlo od Spielberga očekávat. Dále se objevují zmínky, že oproti předešlé verzi došlo k několika zajímavým změnám, že nová adaptace má lepší dialogy a lépe funguje i po stránce kulturních, etnických a sociálních témat. Údajně jde také o obrovský doják se skvělými herci (chválí se zejména Rita Moreno z původního WSS). A vzhledem k tomu, že jde o Spielbergův první muzikál, jedná se prý o naprostý triumf.
Nový velkofilm tvůrce Čelistí či Schindlerova seznamu tedy pravděpodobně bude zásadní událostí, která se nejspíš objeví hodně vysoko i mezi oscarovými favority. A bylo by nepochybně fascinující, kdyby vyhrál Oscara také za nejlepší film roku jako před šedesáti lety snímek Roberta Wise.
Recenzi čekejte 9. prosince, kdy má film premiéru v českých kinech.