Trailer: Spider-Man čelí pěti zloduchům z minulosti ve vzrušujícím příběhu, který může přepsat historii komiksových adaptací

Trailer: Spider-Man čelí pěti zloduchům z minulosti ve vzrušujícím příběhu, který může přepsat historii komiksových adaptací
Spider-Man: Bez domova | Columbia TriStar
Spider-Man: Bez domova je bezpochyby jedním z nejočekávanějších filmů roku. První upoutávka ze začátku března si připsala rekord, když během prvních 24 hodin nasbírala 355 milionů zhlédnutí (o 66 milionů více než dosavadní rekordman Avengers: Endgame). Snímek bude přímo navazovat na 'dvojku' s podtitulem Daleko od domova, v jejímž závěru došlo k veřejnému odhalení Petera Parkera (Tom Holland), stíhaného za vraždu Mysteria (Jake Gyllenhaal). A již delší dobu bylo jasné, že bude plný překvapení a návratů postav z předešlých sérií o pavoučím superhrdinovi.
Velký comeback Doctora Octopuse (Alfred Molina), Green Goblina (Willem Dafoe) a Electra (Jamie Foxx), kteří byli protivníky Spider-Mana s tvářemi Tobeyho Maguireho a Andrewa Garfielda, už oficiálně potvrdila minulá upoutávka. A přestože návrat minulých představitelů pavoučího muže ze sérií Sama Raimiho a Amazing Spider-Man byl smeten ze stolu společností Sony i Tomem Hollandem, nový trailer stále skýtá mnoho vzrušujících novinek a informací.
Spider-Man: Bez domova
Spider-Man: Bez domova, opět režírovaný Jonem Wattsem, spojí Hollandova Petera Parkera s Doctorem Strangem (Benedict Cumberbatch). Ten souhlasí s pomocí svému mladému 'kolegovi', jenž se stal společenským štvancem, a provádí riskantní kouzlo, schopné přepsat minulost. Následky jsou ovšem fatální, a zaříkadlo probourává časoprostorové vztahy mezi různými dimenzemi - a tedy i mezi dosavadními filmovými sériemi o Spider-Manovi. Nový trailer ostatně zahrnuje hned pět záporných postav z minulosti Spideyho: vedle zmiňovaných Dr. Octopuse, Electra a Green Goblina krátce vidíme také Sandmana (ve Spider-Manovi 3 jej ztvárnil Thomas Haden Church) a Lizarda (Rhys Ifans v jedničce The Amazing Spider-Man).
Největší prostor dostává v takřka tříminutovém traileru populární Octopus, bojující s Hollandovým Spider-Manem a odhalující, že se nejedná o toho Petera Parkera, s nímž se dříve střetl. Foxxův Electro ukáže něco málo ze svých bojových schopností a předvede nový design kostýmu, více korespondující s komiksovou předlohou. Sandman a Lizard se spíše mihnou a udržují v publiku zvědavost a také napětí, které v upoutávce panuje i mezi kladnými hrdiny Spider-Manem a Dr. Strangem. Ti jsou pochopitelně ve při o to, jak s nezvanými a četnými antagonisty nejlépe naložit.
Spider-Man: Bez domova
Spider-Man: Bez domova | Columbia TriStar
Diváci by v tomto měli jasno - přivolat nazpět také minulé Spider-Many Maguireho a Garfielda, jejichž asistenci bude Holland v drtivém oslabení zkrátka potřebovat. Jejich návraty se zatím zdají vyloučenými, ale šéf Marvelu Kevin Feige vždy uměl pracovat s momentem překvapení a naděje pro pravověrné fanoušky stále žije. I bez jejich účasti nás ale čeká vzrušující blockbuster, spojující hned několik oblíbených trendů - jednak minulé série s tou současnou od Marvelu, jednak také fyzické ohýbání reality ve stylu prvního Doctora Strange (a také třeba Počátku) s dimenzionálním prolínáním po vzoru úspěšného animáku Spider-Man: Paralelní světy. Akce i efekty vypadají samozřejmě skvěle a zatím není důvod k obavám, že Jon Watts, stojící i za Homecoming a Daleko od domova, tuhle zapeklitou a enormně očekávanou výzvu nezvládne.