Smrtonosná zbraň 5 našla režiséra

Smrtonosná zbraň 5 našla režiséra
Smrtonosná zbraň (1987) | Warner Bros.
Nedlouho po oznámení vzniku páté (a poslední) Smrtonosné zbraně zemřel ve věku 91 let duchovní otec série, režisér Richard Donner. Ten natočil všechny čtyři dosud existující snímky slavné a oblíbené ságy akčních krimi komedií, v nichž Mel Gibson a Danny Glover ztvárnili ikonické duo nesourodých policajtů. Chystaný projekt tak utrpěl velkou ránu a nějakou dobu nebylo jasné, co bude s dlouho vyhlíženým pokračováním dále. Nyní už ale možná máme odpověď.
Smrtonosná zbraň (1987)
Smrtonosná zbraň | Warner Bros.
Režie dalšího dílu by se totiž měl zhostit sám Mel Gibson. Dle hlavní hvězdy filmu ho o to Donner, v případě, že by před natočením snímku zemřel, sám požádal.
Danny Glover, Mel Gibson
Smrtonosná zbraň 2 | Warner Bros.
Zní to jako poměrně rozumná a logická volba. Gibson je se sérií nerozlučně spjatý a navíc má i dostatečně bohaté režisérské zkušenosti (viz Muž bez tváře, Umučení Krista, Apocalypto, Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny). Jeho největším režisérským úspěchem je pak samozřejmě velkolepé Statečné srdce, které si odneslo Oscara za nejlepší film i režii. Historický epos je kromě jiného pověstný i úchvatnými válečnými scénami, takže i po akční stránce by měla být nová Smrtonosná zbraň v dobrých rukách.
Smrtonosná zbraň 3
Smrtonosná zbraň 3 | Warner Bros.