Ty nejlepší lego stavebnice na motivy filmů a seriálů

Ty nejlepší lego stavebnice na motivy filmů a seriálů
Batman | Lego
Proto se zaměříme na jiné lego stavebnice, které vznikly na motivy slavných filmů nebo televizních seriálů, a že jich není málo! Všechny stavebnice mají své vlastní designéry a konstruktéry, jejichž úkolem je tvořit pomocí 3D softwaru a 3D tiskáren originální hračky s co největším počtem již existujících lego dílků. Vše probíhá pod kontrolou příslušného filmového studia, které odsouhlasí vše od designu postaviček po použité barvy atd. Vznik takové stavebnice tak není nijak snadný, přesto jich každý rok vzniká několik.
Mezi televizními seriály mají své nezastupitelné místo Simpsonovi. Nikoho tedy nemůže překvapit, že i tato rodinka ze Springfieldu disponuje dvojicí poměrně velkých stavebnic. Jedna je v podobě domu Simpsonových, ve kterém mají všichni obyvatelé domácnosti svůj vlastní pokoj a nechybí ani jejich auto, druhá pak obsahuje springfieldský Kwik-E-Mart.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-3
Krotitelé duchů mají také několik stavebnicových setů, každý je ale určený jinému filmu. Klasika z roku 1985 se dočkala celé hasičské zbrojnice i s oblíbeným zeleným slizounem a jedné menší s legendární zásahovým vozem ECTO-1. K dispozici je i ženská varianta s novou verzí ECTA a na pořádně propracovaný zásahový vůz ECTO-1 sází i stavebnice spojená s premiérou filmu Krotitelé duchů: Odkaz.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-4
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-6
Indiana Jones – filmová dobrodružná série s Indianou Jonesem v hlavní roli má čtyři díly (pátý je ale již na cestě) a svých stavebnic se dočkaly všechny. Ta největší a nejpropracovanější je asi k Chrámu zkázy, ale i ostatní menší stavebnicové sety musely potěšit každého fanouška těchto filmů.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-19
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-25
Pán prstenů a Hobit – tyto snímky se dočkaly řady stavebnic, mezi kterými najdete malé i velké sety, ze kterých si můžete postavit Odulu, Sarumanovu věž nebo bitvu o Helmův žleb.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-29
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-30
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-16
Želvy Ninja – sympatičtí želváci mají také poměrně slušný počet stavebnic. Jedna série vznikla s ohledem na animovaný seriál stanice Nickleodeon, ale i na počítačově animovaný film z roku 2014. Svých lego postaviček se tak dočkali nejen Raphael, Michelangelo, Donatello a Leonardo, ale i mistr Tříska nebo Trhač s Krangem.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-66
Želvy Ninja | Lego
I legendární britský seriál Pán času (Doctor Who) má svou stavebnici, ve které samozřejmě nechybí ikonická vesmírná loď.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-36
Pán času | Lego
Osamělý jezdec sice nepatří mezi největší filmové trháky, lego sety inspirované těmito filmy ale nemají chybu. Došlo na dostavník, vlak i na týpí!
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-40
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-39
Piráti z Karibiku se dočkali mnoha filmových pokračování a mnoha stavebnic. Mezi nejhezčí patří určitě jednotlivé pirátské lodě.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-41
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-42
Přátelé jsou jedním z nejoblíbenějších komediálních seriálů a k dispozici jsou dvě stavebnice. Jedna s byty hlavních postav a druhá s Central Perkem.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-44
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-45
Teorie velkého třesku je dalším klenotem seriálové komediální tvorby. I Sheldon a jeho přátelé mají své lego panáčky a slavný obývací pokoj.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-46
Teorie velkého třesku | Lego
Stavebnice k seriálu Stranger Things podle mne patří mezi jedny z nejoriginálnějších a nejatraktivnějších z uvedeného výběru.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-47
Stranger Things | Lego
I Návrat do budoucnosti nemůže ve výběru chybět. Svého lego zpracování se dočkali nejen hlavní hrdinové filmu Marty McFly a doktor Emmett Brown, ale i jejich stroj času DeLorean.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-88
Návrat do budoucnosti | Lego
Komedie Sám doma z roku 1990 a stavebnice k ní v podobě domu McCallisterových je novinkou letošního roku a je nejen další povedenou a propracovanou stavebnicí s úžasnou dávkou detailů a odkazů na původní snímek, ale i originální vánoční dekorací.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-89
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-90
Princ z Persie – kdo by nechtěl lego velblouda, závodní pštrosy nebo assasina s hady? Princ z Persie to všechno poskytl, navíc i minifigurky Jakea Gyllenhaala a Bena Kingsleho!
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-93
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-92
Show Jerryho Seinfelda a další zářez ze světa komediálních televizních show. Stejně jako u Přátel nebo Teorie velkého třesku vítejte v nejslavnějších kulisách seriálu.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-70
Seinfeld | Lego
James Bond – agent 007 je tak drsným a jedinečným agentem Jejího veličenstva, který nestárne a v průběhu let tolikrát změnil vizáž, že přijít s minifigurkou je poměrně složité, nikoli ale nemožné, takže se i James Bond několika menších stavebnic dočkal. Největší pozornost si ale zaslouží model Bondova vozu Aston Martin DB5, který samozřejmě cílí hlavně na dospělé stavitele.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-76
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-71
A stejnou taktiku zvolilo Lego i u snímku Rychle a zběsile. I zde je zacíleno hlavně na milovníky aut, k dispozici je totiž model Domova auta Dodge Charger.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-77
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-79
Největším lákadlem jsou ale samozřejmě produkty pro děti, kam patří i vynechané sady stavebnic s logy osvědčených značek jako Star Wars, Harry Potter, Disney nebo Marvel. Ty nejhezčí nebo nejnovější najdete pouze v obrazové podobě v galerii článku, spolu se stavebnicemi k dalším animákům jako Trollové, Mimoni, Vall-I, Scooby Doo, Spongebob, Sesame Street, Flinstoneovi nebo Medvídek Pú.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-62
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-80
Na závěr jen doplním, že největšími hity současnosti se staly dva nejnovější sety, které rozhodně stojí za pozornost. Nemyslím teď jejich cenu, ta je samozřejmě jedinečná sama o sobě, ale jejich propracování a rozměr. Pro takové kousky aby měl člověk doma samostatný pokoj! To ale nic nemění na tom, že jsou naprosto jedinečné – model Titanicu a AT-AT.
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-60
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-84
ty-nejlepsi-lego-stavebnice-na-motivy-filmu-a-serialu-85
Kompletní přehled vybraných stavebnic naleznete v galerii článku.