Blade se konečně dočkal a vrátil se do kin v Eternals. Jen si toho nikdo nevšiml

Blade se konečně dočkal a vrátil se do kin v Eternals. Jen si toho nikdo nevšiml
Eternals | Marvel Studios
Pozor, následující text obsahuje spoilery.
Jako by Eternals už tak neměli dost práce s představením nového týmu, nemluvě o historii postav a souvislostech, přišel film i s několika postavami, které se přímo na Eternals nevážou, ale budují základy pro další linky marvelovského filmového vesmíru. Jednou z nich je Dane Whitman.
Dane, jehož hraje Kit Harington, se představuje v podstatě jako obyčejný chlápek. Pracuje v přírodovědném muzeu, chodí se Sersi (Gemma Chan) a obecně působí jako solidní chlap, který byl najednou hozen do něčeho, s čím nikdy nepočítal. Na konci filmu nicméně Sersi řekne, že má trochu zamotanější rodinnou historii, kterou by měl nejspíš zveřejnit, ale než to stihne, je z planety vytržen soudcem Arishemem. S Danem se poté znovu setkáváme ve druhé ze dvou scén během titulků, kdy si dodává odvahu k tomu, aby otevřel krabici s velkým mečem. A tady to začíná být zajímavé.
Richard Madden, Gemma Chan
Eternals | Marvel Studios
V komiksu se z Whitmana později stane Black Knight a onen meč je Ebony Blade, který odrazí jakoukoli magii a dokáže cokoli přeseknout. Má to nicméně i svou temnou stranu – jde o rodinné dědictví, které z ostatních členů rodiny udělalo padouchy (síla meče postupně převládne) a Dane nechce, aby ho potkal stejný osud. Ve chvíli, kdy se chystá meč vzít, ozve se za ním hlas: „Jste si jistý, že jste na to připraven, pane Whitmane?“
Onen hlas poskytl Mahershala Ali, který si v budoucnu zahraje Bladea. Jeho zapojení do scény dává smysl, neboť mají s Black Knightem v komiksu společnou minulost. Proč tedy nebyl Ali i vidět a jeho cameo je pouze přes hlas? Podle všeho nemají v Marvelu ještě hotový filmový kostým a nechtěli nic šít horkou jehlou (doslova). Doufejme, že to znamená brzký návrat Bladea do kin.
Mahershala Ali
Mahershala Ali | Aerofilms
Sice už nebude mít tvář Wesleyho Snipese a erkový rating, ale pořád by mohl nabídnout solidní porci zábavy, pokud se ho ujme šikovný režisér.