„Zvažoval jsem sebevraždu,“ úspěšný herec šokuje otevřenou zpovědí v chystaném osobním dokumentu

„Zvažoval jsem sebevraždu,“ úspěšný herec šokuje otevřenou zpovědí v chystaném osobním dokumentu
Best Shape of My Life | YouTube
Třiapadesátiletý Will Smith sice v posledních letech nevystupoval v žádném velkém filmovém hitu, ale jeho renomé je stále impozantní a pro mnohé fanoušky nedotknutelné. Hvězda Dne nezávislosti a Mužů v černém se relativně nedávno na sociálních sítích fanouškům svěřila, že se nachází v nejhorší fyzické formě v životě, a podle všeho se rozhodla k razantním krokům.
Smith se pustil do psaní své autobiografie s jednoduchým názvem Will, která vyjde již devátého listopadu, a sám sebe psychicky obnažuje také v dokumentární sérii Best Shape of My Life (Nejlepší forma mého života). Bude mít šest částí a na hercův YouTube kanál dorazí osmého listopadu, přičemž už nyní se můžeme podívat na dvouminutovou upoutávku.
Best Shape of My Life
Smith v ní odhaluje své záměry shodit deset kilo během dvaceti týdnů. Vzápětí ale upozorňuje, že původně fyzická změna jej přiměla přemýšlet o mentálním stavu, který nebyl vůbec v pořádku. Před svou rodinou se dokonce zmiňuje o „jediném momentu v životě, kdy uvažoval o sebevraždě“. Úspěšný herec přiznává, že „to, co lidé chápou jako Willa Smithe, filmovou hvězdu větší než život, je pouze konstrukce, opatrně sestrojený a zdokonalovaný charakter, stvořený jako ochrana, úkryt před světem, úkryt zbabělce“.
Silná slova lákají na otevřenou zpověď slavné osobnosti, která má zdánlivě všechno, co si jen může přát, ale přece ji souží psychické problémy. S trochou jízlivosti se vnucuje myšlenka, že vydání knižní autobiografie i dokumentárního portrétu těsně před premiérou Smithova nového filmu si v ničem nezadá s chytrou reklamní kampaní. Soudit však můžeme až po zhlédnutí celého materiálu, který vypadá zajímavě a upřímně.
Král Richard: Zrození šampiónek
Král Richard: Zrození šampiónek | Warner Bros.
Will Smith se již 19. listopadu představí v ambiciózním životopisném dramatu Král Richard: Zrození šampiónek, v němž si zahraje otce tenisových legend, sester Sereny a Venus Williamsových. A bude s velkou pravděpodobností pokukovat po svém prvním Oscarovi. Snímek si odbyde souběžnou premiéru v amerických kinech i na HBO Max, ale těšit se na něj mohou i tuzemští diváci, neboť do našich kin vstoupí už 25. listopadu.