Vyšehrad: Fotbalová dylina „Lavi“ láká upoutávkou na svůj první „fylm“. Objeví se v něm i několik fotbalových legend

Vyšehrad: Fotbalová dylina „Lavi“ láká upoutávkou na svůj první „fylm“. Objeví se v něm i několik fotbalových legend
Vyšehrad: FYLM (2022) | Bioscop
Internetový satirický seriál Vyšehrad si vysloužil velkou popularitu hlavně díky hlavní postavě, přihlouplému fotbalistovi Juliovi „Lavimu“ Lavickému (Jakub Štáfek), jenž reflektuje manýry, jimiž jsou někteří úspěšní fotbalisté proslulí (zejména zálibou v divokých večírcích). Po desetidílné první sérii se do kin chystá celovečerní filmová verze.
Trailer
Vyšehrad: FYLM | Bioscop
Lavi je zábavné hovado, jehož hraní si Štáfek očividně hodně užívá. Na jeho přestup z párminutových epizod na celovečerní stopáž jsem popravdě dost zvědavý, přestože druhé půlce první řady nepříjemně docházel dech a svěžest.
Určitě ale bude přínosnější vidět film, jehož tvůrci se nebojí trochu odvázat (čímž nemyslím scény zvracení) a tnout do živého (fotbal a byznys s ním spojený jsou hodně výživná témata), než místo toho zhlédnout například další tuzemskou „hřejivou“ romantickou komedii, v níž se všichni vesele podvádějí. Ve filmu se navíc objeví hvězdy nejen herecké (Jakub a David Prachařovi, Šárka Vaculíková, Veronika Khek Kubařová aj.), ale i ty fotbalové (Vladimír Šmicer, Tomáš Rosický).
S trochou štěstí by to mohlo dopadnout alespoň jako tři roky stará filmová exkurze Tondy Blaníka.
Do kin dorazí Vyšehrad: FYLM 14. dubna 2022.