Jeden z nejlepších akčních režisérů chystá něco nevídaného. S hvězdou Sebevražedného oddílu hodlá natočit akční film bez dialogů

Jeden z nejlepších akčních režisérů chystá něco nevídaného. S hvězdou Sebevražedného oddílu hodlá natočit akční film bez dialogů
John Woo a Nicolas Cage na natáčení Tváří v tvář (1997) | Paramount Network
John Woo, hongkongský režisér proslulý brilantními akčními peckami jako Killer, Hard Boiled nebo Tváří v tvář, toho v posledních letech mnoho zajímavého nenatočil. Od jeho návratu do Hongkongu si mnozí jeho fanoušci slibovali návrat k nekompromisním akčním (melo)dramatům, jimiž se proslavil, kromě dvoudílné historické válečné epiky Krvavé pobřeží ale nic skutečně dobrého a zajímavého nepředvedl. Jeho dosud posledním celovečerním počinem byla akční krimi Manhunt, reakce na ni však byly velmi vlažné. Nyní chystá něco skutečně nevídaného.
Yun-Fat Chow
Killer | Golden Princess Film Production Limited
Legenda žánru totiž hodlá natočit akční film, který by se měl obejít zcela bez dialogů. Snímek ponese název Silent Night (Tichá noc) a bude vyprávět o muži, jehož ztvární Joel Kinnaman (Sebevražedný oddíl), který se musí vydat do podsvětí, aby pomstil smrt svého malého syna.
Joel Kinnaman
Joel Kinnaman
Další detaily zatím nejsou známy, více ale filmařovi příznivci v tuto chvíli vědět nepotřebují. Snad se tedy tvůrci, jenž si svými pověstnými „krvavými balety“ vysloužil kultovní status, tentokrát konečně podaří plnohodnotný návrat k dřívější formě.