Lucille Ball: Neuvěřitelný příběh ženy, která kdysi ovládla televizi a dala světu série Star Trek a Mission Impossible

Lucille Ball: Neuvěřitelný příběh ženy, která kdysi ovládla televizi a dala světu série Star Trek a Mission Impossible
Being the Ricardos | Amazon Prime Video
Lucille Désirée Ball je jednoznačně někdo, jehož jméno by měl každý fanoušek filmů a seriálů znát. Tato komediální herečka a televizní producentka se proslavila zejména sérií sitcomů I Love Lucy, The Lucy–Desi Comedy Hour, The Lucy Show, Here's Lucy a Life With Lucy, jež vznikaly v letech 1951 – 1986. V 50. letech 20. století patřila k prvním americkým televizním hvězdám a naopak k posledním rozhlasovým hvězdám. Roku 1962 pak jako první žena (společně s manželem Desi Arnazem) založila televizní produkční společnost Desilu, která produkovala takové televizní seriálové klasiky jako Star Trek a Mission Impossible.
Ball třikrát získala prestižní cenu Emmy v kategorii komediální herečka v hlavní roli a nejnovější snímek služby Prime Video je věnovaný právě jí.
Ricardovi
Film napsal a režíroval Aaron Sorkin (Moneyball, Chicagský tribunál), takže můžeme očekávat souboj o nějaké ty prestižní filmové ceny. Roli Lucy získala Nicole Kidman, jejího manžela ztvárnil Javier Bardem. Dále hrají J. K. Simmons, Nina Arianda, Clark Gregg, Ronny Cox nebo Alia Shawkat.
Snímek Being The Ricardos obohatí službu Prime Video 21. prosince.
Ricardovi
Being the Ricardos