Slavný herec léta netušil, že jeho sestra je ve skutečnosti jeho matkou

Slavný herec léta netušil, že jeho sestra je ve skutečnosti jeho matkou
Osvícení | Warner Bros.
Jack Nicholson patří mezi nejtalentovanější herce všech dob. Svým ďábelským úsměvem a specifickou energií zaujal diváky a divačky po celém světe (za všechny filmy se samozřejmě nabízí zmínit Kubrickovo Osvícení, ale to je v případně Nicholsona skutečně jen špička ledovce). Přestože ho všichni znají především díky jeho talentu a úspěšné kariéře, existuje příběh z jeho osobního života, který taktéž stojí za slyšení. Je totiž vpravdě neuvěřitelný.
Jack Nicholson
Batman (1989) | 1989 Warner Brothers
Po většinu svého života Nicholson věřil, že jeho prarodiče jsou jeho rodiče, zatímco ve skutečnosti byl synem jejich dcery June, kterou mu představovali jako jeho sestru. Trvalo 37 let, než se dozvěděl, že June je jeho matka.
Pravda vyšla najevo, když se na to Nicholsona zeptal reportér časopisu Time. Nicholson odmítl uvěřit, že by něco takového mohla být pravda, ale pak jeho druhá sestra Lorraine, která byla ve skutečnosti jeho tetou, reportérovu verzi potvrdila. Jeho matka a babička zemřely dříve, než vše vyplulo na povrch, a Nicholson tak neměl šanci ženy konfrontovat. Důvodem k netradiční situaci nicméně mělo být to, že June bylo v době porodu teprve 18 let a nebyla vdaná.
Jack Nicholson, Danny DeVito
Jack Nicholson | Twentieth Century Fox
Když Nicholson zpětně hodnotil tajemství, které před ním tak dlouho rodina tajila, řekl: „Byla to dost dramatická událost, ale nebylo to nic, co bych nazval traumatizujícím... Byl jsem dost dobře psychicky zformovaný.“ O tom, kdo by mohl být jeho otcem, se spekulovalo mnohokrát, ale nikdy se nic nepotvrdilo.
Nicholson skončil s natáčením filmů v roce 2010, a i když se v průběhu let několikrát mluvilo o jeho možném návratu před kameru, s největší pravděpodobností na to již nedojde. Dnes je herci 84 let a užívá si důchodu.
Jack Nicholson
Jack Nicholson | Warner Bros.