Duna dostane pokračování. A možná nejen jedno

Duna dostane pokračování. A možná nejen jedno
Duna (2021) | Warner Bros.
Nová verze Duny je jednou z největších letošních filmových událostí. Vynikající kanadský režisér Denis Villeneuve převedl na plátno první polovinu stejnojmenné kultovní sci-fi knihy od Franka Herberta. Jeho nákladná a hvězdně obsazená vesmírná epika zatím sbírá převážně velmi pozitivní ohlasy a navzdory hybridnímu uvedení (kina/VOD) se jí v kinech zatím dost daří (dosud vydělala přes 220 milionů dolarů). Studia Warner Bros. a Legendary proto už nyní potvrdily, že se druhého dílu skutečně dočkáme.
Duna
Duna | Warner Bros.
Režírovat bude opět Villeneuve a hudbu bude znovu skládat Hans Zimmer. Premiéra je předběžně naplánována na říjen 2023. Tentokrát však bude snímek uveden pouze do kin, jelikož Warner Bros. chtějí po nepříliš dobrých dosavadních zkušenostech (viz komerční neúspěch Sebevražedného oddílu) hybridní uvádění svých filmů postupně opustit.
Duna
Duna | Warner Bros.
Další dobrou zprávou je, že se možná dočkáme i třetího dílu, jenž by byl adaptací Spasitele Duny. Villeneuve se netají tím, že by rád zfilmoval i tuto knihu, a vzhledem k potvrzení druhého dílu tak možná za pár let budeme mít rovnou celou trilogii. K tomu se navíc chystá minimálně jeden související seriál, jenž vznikne exkluzivně pro HBO Max. S Dunou a jejími hrdiny se tedy zatím ještě zdaleka neloučíme.