Batman, Black Adam, Flash a Peacemaker: Nálož trailerů na blížící se komiksové pecky od DC je tady!

Batman, Black Adam, Flash a Peacemaker: Nálož trailerů na blížící se komiksové pecky od DC je tady!
The Batman (2022) | Warner Bros.
The Batman (2022)
Rozhodně nejslibnější nadcházející titul od DC. Režisér Matt Reeves (Monstrum, Válka o planetu opic) zatím nezklamal a jeho vize jednoho ze stěžejních komiksových superhrdinů vypadá zase trochu jinak než ty předchozí (a navíc nebude nijak napojena na ostatní filmy a seriály z DC Extended Universe). Bude to převelice temné, ale ne groteskně a fantaskně jako v případě Tima Burtona (Batman, Batman se vrací), a současně zemité a emocionální po vzoru famózní trilogie Christophera Nolana. Záporáci (Hádankář a Tučňák) vypadají lákavě a hlavně velmi odlišně od předchozích filmových ztvárnění (napodobování Dannyho DeVita a Jima Carreyho nás určitě nečeká). A když vidím to božské finále traileru, kde Batman nejprve frajersky vylétne s Batmobilem z obřích plamenů a pak stylově (s kamerou vzhůru nohama) přichází k Tučňákovi, blahem se skoro klepu. Ať už je březen!
Black Adam (2022)
Black Adam
Co se očekávání týče, pravý opak nového Batmana. Black Adam zatím nenalákal vůbec ničím kromě účasti superhvězdného sympatického svalovce Dwaynea Johnsona. Původní komiks vůbec neznám a zatím jsem neobjevil jediný důvod, proč by mě měl Černý Adam jakkoliv zajímat, protože ani upoutávka neprozradila vlastně nic. Proto mi nezbývá než doufat, že výsledek nebude na úrovni třeba takového Shazama, který je pro mě vedle kinoverze Ligy spravedlnosti tím zatím nejhorším a nezbytečnějším z aktuální nabídky DCEU.
The Flash (2022)
Flash
Flash v podání Ezry Millera zatím bůhvíjak nezaujal, jeho první sólovka ale určitě za pozornost stát bude. Jejím hlavním tahákem totiž bude tentýž fígl, na nějž láká i nový Spider-Man: hrátky s paralelními realitami. Ve Flashovi tak uvidíme nejen více verzí Flashe samotného, ale třeba také dva Batmany. Jednoho ztvární Ben Affleck (známý z Batman v Superman, prvního Sebevražedného oddílu a Ligy spravedlnosti), druhého pak nikdo jiný než Michael Keaton, jenž si Temného rytíře zahrál ve dvou vynikajících batmanovských filmech od Tima Burtona. Na tenhle návrat skvělého herce do jeho nejslavnější role musí být zvědavý snad každý skutečný fanoušek komiksových filmů.
Peacemaker (2022)
Peacemaker
Letošní Sebevražedný oddíl Jamese Gunna řadím mezi nejzábavnější filmy letošního roku. Brutální, krvavá a zatraceně černohumorná komiksová šleha nabídla partu skvělých bizarních antihrdinů zachraňujících svět. Jedním z nich byl i pološílený Peacemaker v podání Johna Ceny (že by životní role?). A právě s ním si Gunn zjevně hodně sednul a tak si spolu střihli pro HBO Max seriálový spin-off, v němž bude Cenův netradiční bojovník za světový mír hrát prim. Svůj podvratný styl svérázný autor nepochybně aplikoval i do této televizní bokovky, takže fandové Gunnova nedávného kinonářezu už určitě vyhlížejí leden roku 2022, kdy má Peacemaker premiéru.