Jak se festivaluje bez jídla a pití? Comic-Con může vyprávět

Jak se festivaluje bez jídla a pití? Comic-Con může vyprávět
Comic-Con Prague (2021) | Eva Hlavatá
Druhý den na Comic-Conu Prague se po pátečních poměrně úspěšných hodinách začal pomalu kazit. Od jedenácti ráno nebylo možné platit v areálu platebními kartami. Výpadek na terminálech vypadal na chvilkovou záležitost, ale vyklubal se z toho problém, jenž trval až do odpoledních hodin. To se ale stává. Není to nic, za co by se měli hanbit organizátoři festivalu. Jen to působilo komplikace, protože si návštěvníci a návštěvnice museli veškeré jídlo a pití kupovat na místě, dovnitř je kvůli pravidlům O2 arény nošení vlastního občerstvení zakázáno. Jestli tedy někdo neměl u sebe hotovost, měl lidově řečeno smůlu a nezbývalo mu nic jiného, než si odskočit do nedalekého obchodního centra.
Odstartoval druhý ročník Comic-Conu Prague. Jak to tam vypadalo první den?
Festivaly a ceny15. 10. 2021
Odstartoval druhý ročník Comic-Conu Prague. Jak to tam vypadalo první den?
jak-se-festivaluje-bez-jidla-a-piti-comic-con-muze-vypravet
Comic-Con Prague (2021) | Eva Hlavatá
Jak se dalo čekat, v sobotu má Comic-Con vůbec nejvyšší účast ze všech tří dnů. To bylo vidět nejen na frontách před sály s programem, ale také ve všech prostorách arény. V nákupní zóně se takřka nedalo pohnout, natož si něco koupit. Organizátoři hlásili vyprodanou kapacitu a bylo to znát. Je však příjemné pozorovat, kolik příznivců si světová popkultura najde i u nás v Česku.
Program odstartoval už v deset hodin a od té doby se v sálech stále něco dělo. Jako první vystoupili ve své talkshow herec Sylvester McCoy s Normanem Lovettem, následovala beseda s Edwardem J. Olmosem. V jednu hodinu zazářila hvězdná Crystal Reed a v dalších odpoledních hodinách si svou talk show zopakovala Natalia Tena. Večerní program pak doplnili Toby Stephens a Michael Biehn.
Mezi další zajímavé části programu patřila také přehlídka dětských cosplayerů, tisková konference k české pohádce Princezna zakletá v čase 2, přednášky cosplay hostů, ukázka kresby českých komiksů, modní cosplay přehlídka a v neposlední řadě také PragoCosplay. Vystoupilo šestnáct soutěžících s vlastnoručně vyrobenými kostýmy, kteří soutěžili o zajímavé ceny v čele s 3D tiskárnou.
jak-se-festivaluje-bez-jidla-a-piti-comic-con-muze-vypravet-1
Comic-Con Prague (2021) | Eva Hlavatá
Ti, kteří nestáli o program, mohli jít také za volnou zábavou. Byly tady místnosti s herními konzolemi, jako je Nintendo, návštěvníci a návštěvnice si mohli zasoutěžit o herní monitory nebo o něco k jídlu, což se vlastně ukázalo být nejlepší cenou dne. Nikdo se nemůže zavděčit všem. Stejně jako všechny cony, i Comic-Con Prague má své problémy. Stále ale podle mě převažují klady nad zápory, což je důležité.
jak-se-festivaluje-bez-jidla-a-piti-comic-con-muze-vypravet-2
Comic-Con Prague (2021) | Eva Hlavatá