Odstartoval druhý ročník Comic-Conu Prague. Jak to tam vypadalo první den?

Odstartoval druhý ročník Comic-Conu Prague. Jak to tam vypadalo první den?
Comic-Con Prague (2021) | Eva Hlavatá
První den Comic-Conu Prague odstartoval ve 13 hodin, kdy první návštěvníci prošli vchodem do pražské O2 arény, aby započali svou víkendovou jízdu napříč popkulturou. Při vstupu probíhala stejně jako minulý rok kontrola batohů. Nikdo nesměl mít u sebe žádné životu nebezpečné předměty, ale ani jídlo a pití. Pravidla arény totiž nedovolují, aby se dovnitř přinášelo jídlo zvenčí. Vše lze ale zakoupit uvnitř. Letos přibyla kontrola protipandemických opatření. Všichni musejí mít při vstupu i při pobytu uvnitř kvůli vládním nařízením a covidové situaci zakrytý nos i ústa.
odstartoval-druhy-rocnik-comic-conu-prague-jak-to-tam-vypadalo-prvni-den-2
Comic-Con Prague (2021) | Eva Hlavatá
Krátce po zahájení započal první program a sály se postupně začaly plnit. V 16 hodin proběhla v hlavním sále talkshow s představitelkou Nymfadory Tonksové Natalií Tena, jejíž přepis vám poskytneme brzy po skončení festivalu. Nejlepší místa byla zabraná velmi brzy a na opozdilce zbylo pouze několik míst ke stání. Jsem zvědavá, jak to bude na conu vypadat v sobotu, protože půjde o nejdelší den programu.
V 18 hodin proběhlo oficiální zahájení, na němž vystoupili všichni hvězdní hosté, kteří za potlesku publika slavnostně přestřihli pásku. Úvodní řeči se chopili organizátoři akce, kteří prozradili, kdy se bude konat třetí ročník. Budete překvapení, jako jsem byla já, když vám řeknu, že se uskuteční už za čtyři měsíce? Ano, pokud se na festival nedostanete letos, už v únoru to můžete napravit. Hodně štěstí s tímto i příštím ročníkem popřál velmi neobvyklým a zábavným stylem primátor Prahy Zdeněk Hřib.
odstartoval-druhy-rocnik-comic-conu-prague-jak-to-tam-vypadalo-prvni-den-9
Zdeněk Hřib na Comic-Con Prague (2021) | Eva Hlavatá
První den festivalu byl rozhodně o něco klidnější a méně chaotičtější, než tomu bylo u jeho prvního ročníku minulý rok v únoru. Což je možná lehce překvapující, vzhledem k tomu, jaký chaos ve světě panuje a že se návštěvníci museli přizpůsobit dalším pravidlům navíc. Uvidíme, jaké to bude v sobotu.
odstartoval-druhy-rocnik-comic-conu-prague-jak-to-tam-vypadalo-prvni-den-1
Comic-Con Prague (2021) | Eva Hlavatá
Brány conu se druhý den otevřou již v devět ráno a první program začne v 10 hodin. V hlavním sále například bude konat talkshow s hvězdnými hosty, například se Sylvesterem McCoyem. Během soboty se také očekává řada zajímavých workshopů, fanouškovských aktivit, rozhovorů a soutěží. Ve 13 hodin odstartuje Kinder cosplay, kde se děti předvedou ve svých fanouškovských kostýmech. Na vše dohlédnou dvě slavné české Popelky, cosplayerky Arisu a Ayaku. V 18 hodin pak začně PragoCosplay, kde se ukážou ve svých kostýmech dospělí.
Během odpoledne se navíc především fanouškové a fanynky českých pohádek dočkají tiskové konference k filmu Princezna zakletá v čase 2. Ve večerních hodinách se pak očekává talkshow s herečkou Torri Higginson a Michaelem Biehnem. Své si ale najdou i nadšenci pro Star Wars, Harryho Pottera a mnoho dalších popkulturních fandomů. Comic-Con Prague slibuje opravdu pestrý program.
odstartoval-druhy-rocnik-comic-conu-prague-jak-to-tam-vypadalo-prvni-den-3
Redaktorka v kostýmu na Comic-Con Prague (2021) | Eva Hlavatá