Carnage aka Venomův syn. Brzy se možná dočkáme zajímavých zvratů

Carnage aka Venomův syn. Brzy se možná dočkáme zajímavých zvratů
Venom 2: Carnage přichází (2021) | Sony
První díl Venoma upoutal pozornost fanoušků popkultury po celém světě. Tom Hardy v roli novináře Eddieho Brocka zaválel a všichni si jeho postavu zamilovali. V příběhu se setkal s mimozemským symbiontem, jenž si ho zvolil jako svého hostitele, a společně vytvořili nerozlučnou dvojici oslovující se Venom. Už na konci prvního dílu jsme ale dostali nápovědu k jeho druhému filmovému pokračování.
Druhý díl s názvem Venom 2: Carnage přichází (anglicky Venom: Let There Be Carnage) se na naše filmová plátna dostaví již 14. října. Jak asi všichni očekávají, Venom se zde dostane do sporu s dalším mimozemským symbiontem přezdívaným Carnage. Ten vznikl se spojením se šíleným maniakem Cletusem Kasadym (Woody Harrelson) a společně vytváří krvežíznivé a sadistické duo. Venoma tak opět čekají krušné chvíle.
carnage-aka-venomuv-syn-brzy-se-mozna-dockame-zajimavych-zvratu-4
Venom 2: Carnage přichází (2021) | Sony
Mimozemský symbiont Venom se objevil poprvé v roce 1984 v komiksu Amazing Spider-Man #252. Je to jeden ze symbiontů z planety Klyntar, které vytvořil bůh Knull. Z neobjasněných důvodů byl Venom ze své planety vyhoštěn a posléze nalezen vědci Kree, kteří v něm viděli velký bojový potenciál a opatřili mu jeho prvního hostitele – obávaného a silného vojáka Tel-Karema. Ten se ale musel během jedné z misí od symbionta odloučit a ten následně upadl do spárů šíleného vojevůdce, jenž s jeho pomocí spáchal na planetě genocidu. Nakonec byl ale zabit a symbiont uvězněn.
Z vězení mu později omylem pomohl Spider-Man, jenž si jej spletl se svým novým superhrdinským oblekem. Okamžitě se s ním spojil a symbiont se díky přečtení Parkerových myšlenek zcela přizpůsobil jeho vzhledu. Tím se stal Spider-Man mnohem silnějším. Netrvalo ale dlouho a přišel na to, co je jeho oblek doopravdy zač, a tak se jej urychleně zbavil. Symbiont si pak našel cestu ke svému dalšímu hostiteli, jímž byl Eddie Brock. Právě s ním nalezl dokonalou harmonii a vytvořili společně zcela novou bytost.
carnage-aka-venomuv-syn-brzy-se-mozna-dockame-zajimavych-zvratu-3
Venom 2: Carnage přichází (2021) | Sony
Symbiont je schopný částečně převzít emoce a osobnost svého hostitele. Dokáže také přizpůsobit svůj vzhled přání hostitele a tuto vizáž si zapamatovat. To je důvodem, proč je v komiksech Venom i po splynutí s Eddiem podobný Spider-Manovi (černý oblek s pavoučím symbolem na hrudi). Ve filmu z roku 2018 se s ním ale nesetkal, a tak se jeho vzhled od jeho komiksové předlohy lehce liší. Není tolik podobný Spider-Manovi a Eddie nemá pavoučí schopnosti.
carnage-aka-venomuv-syn-brzy-se-mozna-dockame-zajimavych-zvratu-13
Venom 2: Carnage přichází (2021) | Sony
Venom dokáže svého hostitele značně posílit a udělat jej prakticky nezranitelným. Umí jej také ochránit před jedy a nemocemi. Jeho jedinou slabinou jsou vysokofrekvenční zvukové vlny a tepelné útoky. Toho už jsme se stali svědky jak ve Venomovi (2018) tak ve Spider-Manovi 3 (2007), kdy se ukázal na filmových plátnech vůbec poprvé.
Kdo je to Carnage?
To by bylo k Venomovi. Co je ale zač jeho nový úhlavní nepřítel? Postava Cletuse Kasadyho je ryzí maniak a umíněný psychopat. Neexistuje nic, co by jej zastavilo, ani vidina vlastní smrti. Zajímá jej jen zkáza, kterou rozšiřuje ve svém okolí. A právě to se tolik líbilo symbiontovi, s nímž nalezl tak perfektní spojení. To má za následek, že o sobě mluví v první osobě, ne ve druhé, jako je tomu u Venoma.
carnage-aka-venomuv-syn-brzy-se-mozna-dockame-zajimavych-zvratu-5
Venom 2: Carnage přichází (2021) | Sony
Carnage je na rozdíl od Venoma rudý s černými detaily. Oči má bílé, ústa vybavená množstvím ostrých zubů a nehty zakončené ostrými drápy. V komiksech i animovaných seriálech má Carnage schopnost vytvářet ze své tkáně předměty různých tvarů, například sečné zbraně. Co je ale zajímavé, je jeho původ. Ten se v jednotlivých adaptacích liší, a tak jsem zvědavá, s čím přijdou filmoví tvůrci. V komiksech je Carnage přímým potomkem Venoma, který vznikl náhodou a spojil se s Kasadym během jeho útěku z vězení. V seriálu Spider-Man (1994) je tomu sice obdobně, ale nikde není zmíněn fakt, že by byl Carnage Venomovým synem.
Vzhledem k tomu, že má ve filmu Venomova existence na planetě Zemi poměrně krátké trvání a že neměl moc příležitostí vzdálit se od Eddieho, je téměř nepravděpodobné, že by se mezi nimi jednalo o příbuzenský vztah. Ale kdo ví? Třeba nás tvůrci překvapí nějakou zajímavou teorií...
carnage-aka-venomuv-syn-brzy-se-mozna-dockame-zajimavych-zvratu-7
Venom 2: Carnage přichází (2021) | Sony