Slavný psychopat z kultovního filmu o drogách dostane vlastní seriál

Slavný psychopat z kultovního filmu o drogách dostane vlastní seriál
Trainspotting (1996) | Miramax
Britskou černou komedii Trainspotting, kterou roku 1996 natočil Danny Boyle, lze bez zaváhání označit za kultovní film. Jen málokterému snímku s drogovou tematikou se podařilo získat takový věhlas a z prakticky všech hereckých představitelů udělat hvězdy. Za kultovní pak lze považovat i některé z jeho hlavních postav. Když pomineme Marka Rentona v podání Ewana McGregora, je patrně nejvýraznějším charakterem snímku nebezpečný psychopatický primitiv Francis Begbie, jehož naprosto geniálně ztvárnil Robert Carlyle. A právě tento nezapomenutelný šílenec se nyní dočká vlastního seriálu.
Trainspotting
Trainspotting (1996) | 1996 Miramax
Begbie bude (znovu v podání Carlylea) hlavním hrdinou televizní adaptace románu Irvina Welshe The Blade Artist, jenž je čtvrtým dílem Welshovy knižní série. Ta započala právě Trainspottingem v roce 1993, druhý díl vznikl roku 2002 a nesl název Porno (toBoyle v roce 2017 zfilmoval pod názvem T2 Trainspotting) a třetím byl prequel Skagboys, jenž vyšel v roce 2012.
Robert Carlyle
T2 Trainspotting | če
The Blade Artist se dostal na pulty knihkupectví roku 2016 a vypráví o tom, jak se Begbie, který začal nový život v Californii, vrací do Skotska, aby se zde zúčastnil pohřbu svého zavražděného syna, jehož sotva znal.
Bližší informace o chystaném projektu zatím nejsou známy.