Filmové pokračování, v jehož vznik už věřil jen málokdo, je podle slavného režiséra na spadnutí

Filmové pokračování, v jehož vznik už věřil jen málokdo, je podle slavného režiséra na spadnutí
Gladiátor (2000) | DreamWorks & Universal Pictures
Slavný režisér Ridley Scott, stojící například za Vetřelcem nebo Blade Runnerem, potvrdil, že scénář k druhému Gladiátorovi je takřka hotový a že je připraven jej zfilmovat, jakmile dokončí svůj nadcházející projekt o Napoleonovi. Gladiátor s Russellem Crowem měl premiéru roku 2000, sklidil oslavné recenze, vybojoval si pět Oscarů včetně toho za nejlepší film a stal se jedním z nejoblíbenějších výpravných snímků posledních let. A navrch skončil smrtí svého protagonisty, což v očích většiny diváků zkrátka vylučuje možnost úspěšného pokračování.
V Hollywoodu jsou ale jiného názoru a případný Gladiátor 2 je v posledních
Gladiátor
Gladiátor | DreamWorks & Universal Pictures
dvou dekádách terčem mnoha konspirací a dohadů ohledně možného příběhu. Již proslulý draft scénáře napsal například hudebník Nick Cave, jenž chtěl Maxima Decima Meridia reinkarnovat a vysílat jej do důležitých dějinných milníků napříč lidskou historií. Tento šílený a zavrhnutý koncept celkem jasně deklamuje, že by tvůrci měli ikonickému válečníkovi a gladiátorovi raději dopřát věčný pokoj.
Tomu se ale brání i sám režisér jedničky Scott, jenž pro časopis Empire čerstvě poskytl zajímavé novinky ohledně pokračování. "Gladiátora 2 mám napsaného. Takže až budu hotový s Napoleonem, Gladiátor bude připraven na start," svěřil se třiaosmdesátiletý filmař, jenž je stále v jednom kole. V příštích týdnech budou mít premiéru hned dva jeho snímky, a to historické rytířské drama Poslední souboj a hvězdně obsazený Klan Gucci o vraždě slavného módního návrháře. A následovat má další historický kousek s názvem Kitbag, v němž si císaře Napoleona zahraje Joaquin Phoenix.
Poslední souboj
Poslední souboj | Scott Free Productions
A poté možná opravdu dojde na návrat do časů Císařského Říma, byť je momentálně složité odhadnout, čí verzi scénáře měl Scott na mysli. Podle posledních informací z roku 2018 ale můžeme počítat s tím, že projekt píše scenárista Peter Craig (Top Gun: Maverick) a že se dočkáme příběhu dospělého Lucia, jenž je synem Lucilly (Connie Nielsen) a synovce Commoda (Phoenix). Je ovšem stejně tak dobře možné, že v příštích letech bude opět jen ticho po pěšině a fanoušky očekávaný i obávaný projekt se nikdy od země neodlepí.