První trailer novinky Joela Coena The Tragedy of MacBeth slibuje jednu z nejlepších adaptací Shakespeara

První trailer novinky Joela Coena The Tragedy of MacBeth slibuje jednu z nejlepších adaptací Shakespeara
The Tragedy of MacBeth (2021) | A24
The Tragedy of MacBeth, nový film Joela Coena, na němž slavný režisér výjimečně pracoval bez svého stálého spolupracovníka, bratra Ethana, je od pohledu vizuálně velice osobitou adaptací jedné z nejslavnějších her Williama Shakespeara. V hlavních rolích se objeví Denzel Washington, Frances McDormand či Brendan Gleeson.
Trailer
Něco takového bych od Coena vážně nečekal. Už jen to, že adaptuje zrovna Shakespeara je pro mě solidní překvapení, zvolení černobílého akademického formátu 4:3 už je pak skoro šokem. A přestože jde pouze o kratičkou upoutávku, která toho moc neprozradila, první dojem snad ani nemohl být lepší. Vypadá to naprosto úchvatně, navíc první zahraniční recenze film chválí snad v každém směru. Snímek tak zřejmě bude patřit mezi horké oscarové favority a možná se také zařadí mezi nejlepší Coenova díla.
Zatím se neví, jak to bude s českou kinodistribucí, o niž si takový projekt ale vyloženě říká. V amerických se objeví 25. prosince a na Apple TV+, jež snímek spoluprodukuje, bude k vidění od 14. ledna 2022.