Nejočekávanější filmy a seriály, které dorazí na streamovací služby v říjnu 2021

Nejočekávanější filmy a seriály, které dorazí na streamovací služby v říjnu 2021
Duna (2021) | Warner Bros.
Nejočekávanější filmy
Viník (2021)
Viník
Americký remake výborného dánského thrilleru Tísňové volání natočil zkušený Antoine Fuqua (Pád Bílého domu, Bojovník). Jake Gyllenhaal zde ztvární degradovaného policistu přiděleného k dispečinku, jenž se dostane do složité situace, když mu na linku zavolá unesená žena. V dalších rolích se objeví Riley Keough, Ethan Hawke nebo Paul Dano.
premiéra: 1. října na Netflixu
Všichni svatí mafie (2021)
Všichni svatí mafie
Filmový prequel Rodiny Sopránů, jednoho z nejoceňovanějších seriálů všech dob, natočil Alan Taylor (Thor: Temný svět, Terminátor: Genisy). Děj kriminálního snímku se odehrává v 60. a 70. letech minulého století v Newarku na pozadí povstání v New Jersey, zatímco napětí mezi italsko-americkými a africko-americkými komunitami stále stoupá. Zabývá se přitom hlavně životem gangstera Tonyho Soprana. Jeho mladou verzi zde ztvárnil Michael Gandolfini, syn Jamese Gandolfiniho, jenž hrál tuto postavu v původním seriálu. V dalších rolích se objeví Jon Bernthal, Ray Liotta, Vera Farmiga, Billy Magnussen aj.
premiéra: 1. října na HBO Max
The Velvet Underground (2021)
The Velvet Underground
O celovečerní dokumentární portrét legendární americké rockové skupiny, která vznikla v polovině 60. let minulého století v New Yorku, se postaral zkušený Todd Haynes, režisér filmů Sametová extáze nebo Beze mě: Šest tváří Boba Dylana. Snímek v sobě snoubí exkluzivní rozhovory s archivními záběry.
premiéra: 15. října na Apple TV+
Duna (2021)
Duna
Největší a nejočekávanější filmová sci-fi tohoto roku je adaptací kultovní literární předlohy Franka Herberta. Epický příběh v režii uznávaného Denise Villeneuvea (Příchozí, Blade Runner 2049) vypráví o mocenských bojích uvnitř galaktického impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis. Ta je zdrojem vzácného koření, které poskytuje zvláštní psychické schopnosti, umožňující cestování vesmírem. Hvězdnému hereckému obsazení dominují Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Javier Bardem, Josh Brolin, Jason Momoa aj.
premiéra: 22. října na HBO Max (o den dříve snímek dorazí do českých kin)
Armáda zlodějů (2021)
Armáda lupičů
Hrdinou prequelu akčního hororu Armáda mrtvých je bankovní úředník Ludwig Dieter, jehož tajemná žena přemluví, aby jí pomohl vyloupit údajně nejbezpečnější sejfy v Evropě. Postavu Dietera si opět zahrál Matthias Schweighöfer, jenž se tentokrát ujal i režie. Ve filmu se dále objeví např. Nathalie Emmanuel (Hra o trůny, Rychle a zběsile 9).
premiéra: 29. října na Netflixu

Nejočekávanější seriály
Živí mrtví: Počátek konce – 7. série (2021)
Živí mrtví: Počátek konce
Sedmá řada spin-offu úspěšného postapokalyptického zombie seriálu Živí mrtví. Hrají: Colman Domingo, Lennie James, Danay Garcia, Maggie Grace a další.
premiéra: 10. října na AMC+
Ty – 3. série (2021)
Ty
Třetí sezóna populárního romantického thrilleru, jehož protagonista, manažer knihkupectví Joe Goldberg (Penn Badgley), je nebezpečný stalker. Dále hrají Victoria Pedretti, Elizabeth Lail, Ambyr Childers aj.
premiéra: 15. října na Netflixu
Invaze – 1. série (2021)
Invaze | Apple TV+
Nový ambiciózní sci-fi seriál Simona Kinberga a Davida Weila, inspirovaný slavným románem H. G. Wellse Válka světů, vypráví o tom, že na Zemi zavítá mimozemský druh, jenž ohrožuje existenci lidstva. Děj se odvíjí v reálném čase pohledem pěti obyčejných lidí z různých koutů planety, snažících se nějak vyznat ve zmatku, který kolem nich propukl. Hrají: Sam Neill, Shamier Anderson aj.
premiéra: 22. října na Apple TV+
Zámek a klíč – 2. série (2021)
Zámek a klíč
Druhá řada fantasy seriálu, jenž je adaptací komiksu Joea Hilla. Trojice sourozenců se poté, co byl jejich otec zavražděn, nastěhuje do domu, jenž je plný klíčů proměňujících realitu. Hrají: Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones a další.
premiéra: 22. října na Netflixu