Magie, zázraky a nebezpečí. Proslulé studio Laika představuje nový celovečerní film

Magie, zázraky a nebezpečí. Proslulé studio Laika představuje nový celovečerní film
Wildwood | LAIKA
Zprávu sdělil generální ředitel LAIKY Travis Knight, který bude Wildwood i režírovat. Podle jeho vlastních slov je Wildwood příběhem plným magie, zázraků a nebezpečí, který je pro něj o to speciálnější, že se odehrává v jeho rodném Oregonu. Úkol přepracovat ho do podoby scénáře bude mít Chris Butler.
Jako u většiny snímků studia LAIKA půjde i tentokrát o loutkový film a všichni doufají, že bude stejně úspěšný jako jeho předchůdci. Všechny v úvodu zmíněné snímky Kubo, Koralína, Škatuláci, Norman a Hledá se Yetti si došly pro nominace na Oscara a ceny jako BAFTA nebo Zlatý globus.
Wildwood
Wildwood
Zde je oficiální synopse knihy Colina Meloye:
Za hranicemi města Portland se nachází Wildwood, území, kam by neměl nikdo chodit a nikdo by ho ani neměl znát. Přesně tam ale míří Prue McKeel, jejího malého brášku sem totiž uneslo hejno vran a ona se ho se svým spolužákem Curtisem vydala zachránit. Prue by mohla být na pohádky už moc velká, ale nyní se uprostřed jedné ocitla. Je plná zvláštních mluvících zvířat, zrádných banditů a mocných bytostí, které nemají zrovna čisté úmysly. Wildwood je příběhem o lásce, ztrátě, obětování, tajemstvích a magii, kterou můžeme najít hned u našich dveří, když se budeme dívat kolem sebe.