Vzpomínáte na hvězdu seriálu Ztraceni? Po dlouhé pauze se vrací do televize a bude natáčet v České republice

Vzpomínáte na hvězdu seriálu Ztraceni? Po dlouhé pauze se vrací do televize a bude natáčet v České republice
Matthew Fox | Touchstone Television
Z dnes pětapadesátiletého Matthewa Foxe udělal mezinárodní hvězdu mysteriózní sci-fi seriál Ztraceni, který se vysílal od roku 2004 až do sklonku předminulé dekády. Sympatický herec měl logicky našlápnuto k velkým filmovým produkcím, ale jak jsme již informovali dříve, při výběru rolí měl špatnou ruku a navíc nedostával důvěru hlavní marketingové hvězdy. Když byl potom roku 2013 zcela vystříhán z původního sestřihu Světové války Z, hraní víceméně pověsil na hřebík a od té doby se čeká na případný a fanoušky vzývaný comeback.
A ten je nyní na obzoru, neboť Matthew Fox ztvární hlavní úlohu v chystané
Joanne Frogatt
Joanne Frogatt
televizní sérii s názvem Last Light, inspirované románem od Alexe Scarrowa. Vedle něj se objeví také herečka Joanne Froggatt, známá ze seriálu Panství Downton. Projekt vzniká pro streamovací službu Peacock a české fanoušky Ztracených by mohlo potěšit, že svého dávného oblíbence budou mít možnost spatřit na vlastní oči – série o pěti epizodách se má totiž natáčet v Praze. Fox bude zároveň sloužit jako výkonný producent společně s Dennie Gordon, která se ujme i pozice režisérky (ve své filmografii má třeba seriál Tom Clancy's Jack Ryan, ale také ztřeštěnou komedii Špinavej Joe).
Příběh Last Light se točí kolem petrochemického inženýra Andyho Nielsona, jeho ženy Eleny (Froggatt) a jejich svou dětí. Během služební cesty na středním východě Nielson odhalí nebezpečí, které hrozí světové dodávce oleje a tedy i celé společnosti. Ve stále vyostřenější situaci je každý člen rodiny připravený vše obětovat, aby překlenul vzdálenost i nebezpečí, která jednoho od druhého oddělují.
Matthew Fox
Matthew Fox
„Jde o nadčasový thriller, který vypovídá o závislosti naší společnosti na oleji a jeho devastujících dopadech na naši planetu,“ nechal se slyšet Rola Bauer, prezident společnosti MGM International TV, která sérii produkuje. „Dennie je talentovanou filmařkou s velkým žánrovým rozpětím a její vize utváří pro publikum urgentní poselství.“