TOP kina ČR: Zátopkovi dochází dech

TOP kina ČR: Zátopkovi dochází dech
Zátopek | Lucky Man Films
5. MIMI ŠÉF: RODINNÝ PODNIK (země vzniku: USA)
Mimi šéf: Rodinný podnik
Tržby 1 milion 930 tisíc KČ / návštěvnost 13.163 diváků / 149 kin
Druhý Mimi šéf na pátém místě. V roce 2017 vidělo první celovečerní film s miminem v obleku v hlavní roli víc než čtvrt milionu diváků. Následoval seriálový sequel a nyní tu je druhý celovečerák. Jeho návštěvnost v rámci premiérového uvedení se s prvním filmem nedá vůbec srovnávat; Mimi šéf 1 startoval se 102 tisíci diváky, čehož Rodinný podnik možná nedosáhne ani celkově.

4. PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA A KAREL (Česká republika)
Prvok, Šampón, Tečka a Karel: trailer | Bontonfilm
Tržby 3 miliony 242 tisíc KČ / návštěvnost 22.199 diváků / 159 kin
Šestý víkend v českých kinech a aktuálně čtvrtá příčka pro "Prvoka", komerčně nejúspěšnější titul dlouhodobého žebříčku Top 20 tohoto roku. Spisovatel a původně absolvent FAMU Patrik Hartl se po dlouhé době chopil režie a stal se z toho hit léta. Prvok, Šampón, Tečka a Karel mají na kontě 471 tisíc diváků a necelých 75 milionů korun v rámci tržeb. Druhé jsou s velkým odstupem taktéž tuzemské Matky s 267 tisíci diváky a 40 miliony korunami.

3. AFTER: TAJEMSTVÍ (USA)
After: Tajemství
Tržby 5 milionů 534 tisíc KČ / návštěvnost 36.021 diváků / 127 kin
Třetí díl knižního a nyní i filmového bestselleru na pomyslné bronzové pozici. Romantika, zamilované dívky a podivní mladí muži zkrátka táhnou. Jedno, jestli na papíře nebo plátně kina. Tentokrát sice After: Tajemství nedeklasovalo konkurenci jako druhý film před rokem, ale i tak jde o úspěch.

2. SHANG-CHI A LEGENDA O DESETI PRSTENECH (USA)
Shang-Chi a legenda o deseti prstenech
Tržby 5 milionů 646 tisíc KČ / návštěvnost 33.278 diváků / 127 kin
První asijský superhrdina se představuje v marvelovském originu. Pochlubit se může hlavně působivými akčními choreografiemi a velmi solidními celosvětovými tržbami (prozatím 90 milionů dolarů z USA a 56 mega ze zbytku světa). U nás už to tak slavné není, což ale dvakrát nepřekvapí. Tahle Marvelovka cílí na jinou lokalitu a publikum.

1. ZÁTOPEK (Česká republika, Německo, Finsko)
Zátopek
Tržby 6 milionů 149 tisíc KČ / návštěvnost 38.895 diváků / 154 kin
Zátopkovi dochází dech. Ambiciózní koprodukční drama režiséra, scenáristy a producenta Davida Ondříčka si sice udrželo prvenství, ale divácký pokles zaznamenalo mimořádný, o více než šedesát procent oproti premiérovému víkendu. Za necelé dva týdny má Zátopek s Václavem Neužilem a Marthou Issovou na kontě 191 tisíc diváků a necelých 30 milionů korun v rámci tržeb. Po našlápnutém startu (doprovázeném díky světové premiéře v Karlových Varech a výraznou medializací) přichází pro Zátopka poměrně studená sprcha. Minimálně co se týče diváckého zájmu.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.