Jan Budař natáčí pohádku o rozmazleném princi. Na plátna kin se vrátí představitelka populární Arabely

Jan Budař natáčí pohádku o rozmazleném princi. Na plátna kin se vrátí představitelka populární Arabely
Jan Budař jako princ Mamánek | BontonFilm
O čem to bude: Princ Ludvík Otomar Karel XII. zrozený Vznešený je velmi spjatý se svou milující maminkou, královnou Ludmilou. Jenže Ludvík je princ už poněkud přerostlý, je mu 39 let. Bojí se skoro všeho, do ženění se nežene a většinu života se poflakuje po přepychovém zámku a přilehlých oborách. Moudrý král Radomil mu proto připraví nečekaný dárek – princ se jednoho rána probudí v lese v obyčejných šatech a v doprovodu drsného rytíře Hudrovala se má vydat do světa, aby poznal, co je život a snad konečně dospěl. Na velké dobrodružné cestě ho čekají věci, o kterých zatím jen četl v knihách. Potká mocného čaroděje, zlé čarodějnice, ducha i samotnou paní Smrt... A možná najde i lásku svého života. (Bontonfilm)
Hovory s TGM
Martin Huba a Jan Budař v Hovorech s TGM (2018) jako Tomáš Garrigue Masaryk a Karel Čapek. | BontonFilm
V Princi Mamánkovi se Jan Budař zhostí postavy rozmazleného Ludvíka, který je nucen vypravit se do světa. V roli krále se představí Martin Huba, královnu ztvární Jana Nagyová, známá představitelka Arabely.
Jana Nagyová
Jana Nagyová jako Arabela.
„Vím, že je moudré obklopit se v daném oboru těmi nejlepšími,“ komentuje Jan Budař hereckou sestavu i další tvůrce, kteří se na filmu budou podílet. Film nasnímá kameraman Jan Malíř, kostýmy připravila návrhářka Michaela Horáčková Hořejší, o filmové masky se postará Eva Ungrová. V dalších rolích se představí Ondřej Vetchý, Veronika Kubařová, Vladimír Javorský nebo Boleslav Polívka.
Princ Mamánek se začne natáčet v září na zámku Dětenice. Pohádka bude vznikat do poloviny října a štáb se během natáčení přesune i na Pohansko na jižní Moravě, do Lednicko-Valtického areálu, do Žehrovské obory v Českém ráji nebo do kokořínských lesů. „Je to pohádka o dospívání, o lásce a taky o překonání strachu ze smrti,” popisuje svůj celovečerní režijní debut herec, scenárista, režisér, hudebník a autor řady knih Jan Budař.
Jan Budař: "Režiséři jsou blázni, ti jsou schopni všeho"
Téma13. 7. 2012
Jan Budař: "Režiséři jsou blázni, ti jsou schopni všeho"
Film vzniká v produkci společnosti Budhar film, byl podpořen Státním fondem kinematografie, Jihomoravským filmovým fondem, jeho koproducenty jsou Česká televize a Bedna Films.