Pozoruhodné polské filmy ovládnou pražské Mariánské náměstí. Těšte se na černý humor, pořádně ulítlé punkery a nejvyšší sochu Ježíše

Pozoruhodné polské filmy ovládnou pražské Mariánské náměstí. Těšte se na černý humor, pořádně ulítlé punkery a nejvyšší sochu Ježíše
Tvář | 3KinoFest
Výhodou také je, že zvuk filmů nebude způsobovat hluk pro okolí letního kina a nebude tak docházet ke stížnostem obyvatel města.
Filmy budou promítány zdarma od 19:30 a v případě špatného počasí budou projekce přesunuty do velkého sálu Městské knihovny:

2.9. Bobry (2014, Polsko)

Bobry
Bobry je název již neexistující punkové hudební skupiny. Vydala jedno demo, poté se rozpadla a všichni členové pomalu přestali snít o hudbě a velké kariéře. Martin se právě vrací z Irska a s potupným pocitem prohry se rozhodne svůj život ukončit. V sebevraždě mu však zabrání jedna náhodná událost – nalezení inzerátu o prodeji jeho staré kytary. Martin se rozhodne kytaru získat zpět a hudební skupinu obnovit. Jde o snímek plný energie a humorných scén.

3.9. Tvář (2018, Polsko)

Tvář
Hlavní hrdina filmu Tvář – maloměstský podivín a excentrik Jacek – miluje heavy metal, svoji holku, malé auto a svého psa. Pracuje na staveništi, kde má vyrůst nejvyšší socha Ježíše na světě. Když jej nečekaně zmrzačí tragická nehoda, obrátí se k němu oči celé země – Jacek se totiž stane prvním občanem Polska, který podstoupí transplantaci obličeje. Tvář je odpoutaná, nekonvenční bajka o vnitřní síle a kráse, která virtuózně kloubí realismus, fantazijní prvky a černý humor.

4.9. Maraton krátkých filmů - Svátek babiček (2015, Polsko), Amerika (2015, Polsko) a Tamté noci (2018, Polsko)

Svátek babiček
Svátek babiček | 3KinoFest
3KinoFest, který za provozem letního kina stojí, se dramaturgicky zaměřuje na středoevropskou kinematografii a přinese ty nejlepší a nejzajímavější filmy z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky. 8. ročník proběhne v pražských kinech Atlas a Městské knihovně 3. - 12. listopadu 2021.