Netflix: Novinky a tipy na září '21

Netflix: Novinky a tipy na září '21
Kate (2021) | Netflix
Nejzajímavější novinky:
Jaká je cena života (2020)
Jaká je cena života
Drama režisérky Sary Colangelo a scenáristy Maxe Borensteina natočené na motivy skutečných událostí se zaměřuje na advokáta Kena Feinberga (Michael Keaton). Ten se ocitá před nesmírně složitým úkolem. Musí určit, jak odškodnit rodiny, které po teroristických útocích z 11. září 2001 utrpěly nevyčíslitelné ztráty. Dále hrají Stanley Tucci, Amy Ryan, Tate Donovan aj.
Premiéra: 3. září
Papírový dům - série 5, 1. část (2021)
Papírový dům
První polovina desetidílné závěrečné páté řady kultovního španělského krimi seriálu o skupině vynalézavých bankovních lupičů.
Premiéra: 3. září
Kate (2021)
Kate: trailer | Netflix
Akční thriller režiséra Cedrica Nicolas-Troyana (Lovec: Zimní válka) vypráví o vražedkyni (Mary Elizabeth Winstead), která poté, co byla otrávena a zbývá jí necelý den života, se vydává na lov ulicemi Tokia, během kterého se spřátelí s dcerou bývalého cíle.
Premiéra: 10. září
Lucifer - série 6 (2021)
Tom Ellis
Tom Ellis se vrací v titulní roli vládce pekel v desetidílné finální šesté sezóně oblíbené fantasy producenta Toma Kapinose (Californication).
Premiéra: 10. září
Strašidelné příběhy na dobrou noc (2021)
Strašidelné příběhy na dobrou noc
Hrdinou rodinné hororové fantasy z produkce slavného režiséra Sama Raimiho (trilogie Evil Dead, Téměř dokonalý zločin, Stáhni mě do pekla) je Alex (Winslow Fegley), chlapec posedlý děsivými příběhy, jenž je uvězněn zlou mladou čarodějnicí (Krysten Ritter) v jejím současném bytě v New Yorku.
Premiéra: 15. září
Sexuální výchova - série 3 (2021)
Sexuální výchova | Netflix
Další série populárního komediálního seriálu o nesmělém středoškolákovi Otisovi (Asa Butterfield), jehož matka (Gillian Anderson) je terapeutka a sexuální poradkyně. Otis proto začne s rebelskou kamarádkou Maeve (Emma Mackey) pro své spolužáky provozovat sexuální poradnu.
Premiéra: 17. září
Půlnoční mše - série 1 (2021)
Půlnoční mše
Nový hororový seriál scenáristy a režiséra Mikea Flanagana (Doktor Spánek od Stephena Kinga, Dům na kopci, Záhadné sídlo Bly) vypráví o tajemném charismatickém knězi, po jehož příjezdu na izolovaný ostrov se místní obyvatelé stanou svědky zázračných událostí, ale také děsivých znamení... První sezóna bude mít sedm hodinových epizod.
Premiéra: 24. září

Tipy na starší filmy:
Americký gangster (2007)
Na podzim nás čekají hned dvě velké novinky legendárního Ridleyho Scotta (Poslední souboj, Klan Gucci), neuškodí si proto předtím připomenout jeden z jeho nejpovedenějších filmů, s nimiž v posledních dvaceti letech přišel. Po vzoru neméně slavných kolegů jako Martin Scorsese, Francis Ford Coppola či Brian De Palma rovněž natočil komplexní gangsterský epos o vzestupu a pádu snaživého zločince a jeho syndikátu. Titulním hrdinou je Frank Lucas (Denzel Washington), jenž se z nenápadného řidiče jednoho z předních černošských zločineckých bossů sám postupně vypracuje v mocného mafiána s vlastním impériem. Po jeho stopách se vydává policista Richie Roberts (Russell Crowe). Výpravný kriminální opus se zásluhou vedení protřelého režijního mistra, špičkového hereckého obsazení a dalšího propracovaného scénáře oscarového Stevena Zailliana prakticky okamžitě zařadil mezi žánrovou elitu.
Let číslo 93 (2006)
Let číslo 93
Pomalu se opět blíží nechvalně proslulé datum 11. září. Letos uplyne už dvacet let od nejstrašlivějšího teroristického útoku moderní historie. Tragická událost, která zasáhla celý svět, se ve filmové tvorbě už stihla promítnout několikrát a různými způsoby. Možná nejúchvatněji a nejemotivněji ji zatím dokázal reflektovat vynikající britský formalista Paul Greengrass, jenž při vylíčení neblahého osudu cestujících jediného letadla, které díky hrdinství jeho pasažérů nezasáhlo cíl, vsadil na maximální autenticitu (do filmu neobsadil žádné herecké hvězdy) a svůj pověstný paradokumentární styl, specifický ruční kamerou a zběsilým střihem, zde dovedl do dokonalosti. Jen málokterý snímek se může pyšnit natolik mistrovsky (a skoro až nesnesitelně) vygradovaným závěrem.