Paris Hilton nám ve svém seriálu ukáže, jak vařit z jedlého zlata. Dali byste si?

Paris Hilton nám ve svém seriálu ukáže, jak vařit z jedlého zlata. Dali byste si?
S Paris v kuchyni (2021) | Netflix
S Paris v kuchyni, v anglickém originále Cooking with Paris, má být jedinečná a zábavná reality show o vaření distribuována Netflixem. Producentkou seriálu je známá mediální hvězda, modelka, zpěvačka, herečka a podnikatelka Paris Hilton, jež nás jím zároveň i provází. V šesti dvacetiminutových epizodách nám ukáže její noblesní bydlení a pokusí se nás seznámit nejen se svými kuchařskými dovednostmi.
Trailer:
S Paris v kuchyni
V úvodním dílu si Paris jako pomocníka do kuchyně a zároveň hosta pozve modelku a producentku Kim Kardashian West, s níž udělají rádoby luxusní snídani, kterou zvládne i patnáctileté dítě. Společnými silami osmaží topinky ve vajíčku a v lupíncích, udělají zapečenou vaječnou omeletu se slaninou. Jediná komplikovanější věc je pak dezert, jímž jsou na první pohled přeslazené marshmallows. V druhé epizodě je účastníkem americká raperka Saweetie, která na první pohled působí namyšleně a nepříjemně a toho pocitu se nezbavíte až do konce epizody.
S Paris se pustí do krevetových tacos a domácí zapečené salsy. Podaří se jim přitom spálit zeleninu a zničit mixér, hlavně, že mají obě spoustu času na to mluvit o luxusu a o tom, jak skvělé, bohaté, sexy a úspěšné ženy jsou. Alespoň, že přeslazený koláč, jež si Paris udělala den předem za něco stál. V dalším díle se po boku komičky Nikky Glaser pustí do veganské kuchyně a udělají si burgery s hranolky. Musím přiznat, že byl tento díl jediný, který mi možná kromě negativních emocí dal i něco dalšího – tip na domácí hranolky.
S Paris v kuchyni (2021)
S Paris v kuchyni (2021) | Netflix
V dalších epizodách pak Paris po boku Demi Lovato a Lele Pons udělá něco málo z italské kuchyně a také vánoční hostinu, kde nechybí krocan a těstoviny se sýrem. Co mě ale šokovalo ze všeho nejvíc, tak byla závěrečná epizoda, v níž si domů pozvala svou matku se sestrou. Paris zvolila menu, jež si nikdo z diváků Netflixu nemůže ani ve snu dovolit a celá epizoda působí jako jeden velký výsměch společnosti.
S Paris v kuchyni (2021)
S Paris v kuchyni (2021) | Netflix
K večeři udělala domácí lanýžové máslo, cibulové kroužky, kaviár a steaky z pravé svíčkové. To by samo o sobě nebylo zase tak zdrcující, kdyby v tom všem nebylo zahrnuté jedlé zlato. Kdy jsem se ale musela chytit za hlavu a ovládat se, abych tento hloupý televizní počin nevypnula, tak byla scéna, v níž svému malému psíkovi dala olíznout plnou lžičku drahého a luxusního kaviáru.
Za celou dobu trvání seriálu jsem nepochopila, co mělo být jeho sdělením. Recepty totiž postrádaly jakoukoliv nápaditost a zajímavost, kuchařské postupy zase neměly ani špetku logiky. Udělat si nejprve hranolky a pak začít dělat veganskou směs na burgery a smažit ji, je naprostý nesmysl. Nehledě na to, že před servírováním následovala ještě výroba domácích veganských šejků. Hranolky by byly za takovou dobu již studené, gumové a prakticky nejedlé.
S Paris v kuchyni (2021)
S Paris v kuchyni (2021) | Netflix
Po tomto jsem nabyla dojmu, že zde rozhodně nejde o návod na kvalitní domácí vaření. Tak o čem to tedy je? Došla jsem k závěru, že zde nejde o nic jiného než o to ukázat se opět v televizi, vychválit se až do nebes a říct světu, že nevím, co se svými penězi. Mnohem podstatnějším a zajímavějším motivem než vaření byla totiž samotná Paris, její luxusní šaty, jež na sobě měla při pobytu v kuchyni, hromada makeupu a originální výzdoba jídelny, kterou v každém díle měnila v závislosti na atmosféře daného menu.
S Paris v kuchyni (2021)
S Paris v kuchyni (2021) | Netflix
Nemohu seriál považovat ani za vtipný, spíše za bizarní s kapkou trapného humoru. Dokázala jsem tam někde hluboko vnímat náznak sarkasmu, kterým se Paris snažila seriál vést, to znamená, že si ze sebe svým způsobem dělala i trochu legraci. Ale ani zdaleka to nebylo tak výrazné a správně zachycené, aby to divák dokázal vnímat jako hlavní pointu. Jak jsem se zmínila již výše, ze seriálu šlo mnohem více cítit jisté snobství a nadřazený postoj nad ostatními. Mnohem více než že by to bylo určené pro diváky Netflixu mi přišlo, že je to seriál, který Paris natočila pro sebe a své bohaté přátele.
Kladně ale dokážu ohodnotit vizuál a především práci kameramanů. Jedno totiž musím seriálu nechat. Byl natočený v tak pestrém a moderním stylu, že připomínal nějaký hudební videoklip. Scény byly plné zajímavých dekorací, barev a světelných efektů. Paris na sobě měla vždy tunu make-upu, zajímavé účesy a drahé designové oblečení. Stačilo by nahradit mluvené slovo za píseň a věřila bych tomu, že se dívám na poměrně kvalitní klip Paris Hilton někde na YouTube. Jinak mi ale seriál S Paris v kuchyni nedal nic, co by stálo za zapamatování a stal se pro mě prvním seriálem v historii, jemuž jsem na Netflixu dala palec dolů.
Hodnocení: 25 %
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE