Hollywood ho bojkotuje a uznání nachází na českém festivalu. Slavný herec promluvil o složité životní situaci

Hollywood ho bojkotuje a uznání nachází na českém festivalu. Slavný herec promluvil o složité životní situaci
Johnny Depp - Minamata | Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Časy, kdy Johnny Depp plnil světová kina v hitech jako Piráti z Karibiku nebo Alenka v říši divů, jsou zřejmě nenávratně pryč. Všestranný herec tvrdě doplácí na prohraný soudní spor s britským magazínem The Sun, který jej minulý rok označil za násilníka, jenž mlátí vlastní manželku. A to šlo pouze o vrchol pyramidy problémů, kterou mu rozvod s hereckou kolegyní Amber Heard přinesl. Krásná herečka rovněž vylíčila Deppa jako hrubiána a nad kdysi nejobdivovanější tváří Hollywoodu se stahují temná mračna.
Depp byl nucen opustit sérii Fantastická zvířata, v níž dosud ztvárňoval
Johnny Depp
Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly | 2003 WALT DISNEY Pictures
čaroděje Grindelwalda, a nahradil jej hvězdný Dán Mads Mikkelsen. A dobře to nevypadá ani se zatím posledním Deppovým filmem, jímž je historické drama Minimata od režiséra Andrewa Levitase. To zatím nedostalo datum premiéry a Levitas se ohradil proti studiu MGM, že úmyslně pohřbívá jeho snímek kvůli obavám, že osobní trable hlavního herce vrhnou na tradiční studio negativní světlo. A ačkoli to zástupci MGM popřeli, s tímto osudem je sám Depp evidentně smířený. Prozradil to ostatně v rozhovoru pro The Sunday Times, v němž se zmínil o bojkotu, který proti němu Hollywood cíleně vede.
"A pro nic za nic... mě Hollywood bojkotuje. Jeden muž, jeden herec v nepříjemné a složité situaci, která trvá několik posledních let. Ale pohybuji se tím směrem, jímž potřebuji, abych na věci vrhnul pravdivé světlo," nechal se slyšet odstrkovaný herec.
Zatímco za oceánem tak chtějí na Johnnyho Deppa spíše zapomenout, v Evropě jsou k němu momentálně daleko vlídnější. Minulý týden bylo oznámeno, že představitel Střihorukého Edwarda obdrží ceny za celoživotní přínos hned na dvou významných filmových festivalech - ve španělském San Sebastianu a rovněž v Karlových Varech. Proti tomuto rozhodnutí se však ohradily některé organizace, jako například španělská Asociace ženských filmařek a audiovizuálních médií. Podle té vysílá festival v San Sebastianu do světa negativní poselství: 'Nezáleží na tom, že jste násilník, dokud jste dobrý herec.' Ředitel tamního festivalu však Deppovo ocenění brání a poukazuje na to, že herec 'nebyl zatčen, obviněn ani odsouzen z jakékoli formy ublížení či násilí proti ženám.'
Amber Heard
Amber Heard – Aquaman (2018) | Warner Bros.
Depp v rozhovoru pro Sunday Times dále prozradil, že za své zaměstnavatele nyní považuje pouze své věrné fanoušky. "Ti všichni jsou našimi zaměstnavateli. Kupují lístky a zboží. Díky nim všechna studia bohatnou, na což ale už dávno zapomněla. Ale já rozhodně ne. Jsem pyšný na tyhle lidi za to, co se snaží sdělit - a to pravdu. Pokouší se přijít s pravdou, které se více mainstreamové publikace vyhýbají. Je to dlouhá a často hrbolatá cesta. Ale oni na ní se mnou zůstávají a já pro ně nepřestanu bojovat. Navždy, až do samotného konce."
Herec tím mohl narážet třeba na petici za vyhození Amber Heard z filmového universa DC, kterou iniciují právě Deppovi fanoušci pod heslem #JusticeForDepp. Rozhodnutí však mají stále v rukách mocná hollywoodská studia, jimiž se Depp cítí být bojkotován - a na obrat k lepším zítřkům to zatím nevypadá.