Animovaný seriál What If...? má za sebou premiéru a přepisuje filmové dějiny Marvelu

Animovaný seriál What If...? má za sebou premiéru a přepisuje filmové dějiny Marvelu
What If...? | Marvel Studios
Nejnovější seriál Marvelu, který měl na službě Disney+ premiéru minulý týden ve středu, si totiž může hrát s myšlenkou "co když..." a ukázat oblíbené superhrdiny, jejich přátele a spojence v úplně jiných úlohách a situacích. Nový alternativní pohled pracuje se známými postavami z filmů, ale i se samotnými filmy, které by mohly dopadnout úplně jinak, kdyby se změnil například jeden malinký detail. Pro diváky a fanoušky Marvelu tak může být seriál What If...? závanem čerstvého vzduchu, neboť by v něm neměla být nouze o překvapení a zajímavé dějové zvraty. Animovaná podoba seriálu navíc slibuje i zajímavý vizuální zážitek.
První série čítá devět dílů (každý týden ve středu jeden) s tím, že druhá řada se stejným počtem epizod je již ve výrobě. Čest odstartovat seriál měla v prvním díle Peggy Carterová, která se v něm stává Captain Carter. Roli Peggy namluvila Hayley Atwell, Buckyho Barnese Sebastian Stan a Howarda Starka Dominic Cooper. I v dalších epizodách What If...? by si své postavy měli dabovat původní herci. Mezi potvrzenými jsou například Samuel L. Jackson (Nick Fury), Chris Hemsworth (Thor), Chadwick Boseman (T’Challa), Tom Hiddleston (Loki), Mark Ruffalo (Hulk) a Jeremy Renner (Hawkeye).
What If...?
What If...? | Marvel Studios
Původní komiksová série What If...? vznikla v roce 1977 a od té doby jednotlivé díly vycházely nepravidelně a zabývaly se otázkami, co kdyby se něco stalo jinak. Mezi čísly, která spatřila světlo světa, byly např. díly jako What If Jane Foster had found the hammer of Thor?, What if Wolverine had killed the Hulk?, What if Captain America had been found in 1983? a další. Námětů na jednotlivé díly tak mají tvůrci seriálu v čele s A.C. Bradleym více než dost.