Jedna z nejoblíbenějších hereček své generace si užívá předčasného důchodu. Prozradila, co stálo za jejím ústupem do ústraní.

Jedna z nejoblíbenějších hereček své generace si užívá předčasného důchodu. Prozradila, co stálo za jejím ústupem do ústraní.
Cameron Diaz | New Line Cinema
Cameron Diaz si jistě všichni pamatujeme z filmů jako Maska, Charlieho andílci nebo Gangy New Yorku. Atraktivní herečka vždy ráda střídala dramatické a komediální úlohy a na kontě má hned tři Zlaté glóby za nejlepší výkony ve vedlejších rolích. Hvězdnou kariéru však nečekaně stopla roku 2014 - tehdy jí bylo teprve čtyřicet let a objevila se hned v trojlístku snímků, přičemž za každý obdržela nominaci na Zlatou malinu za nejhorší herečku roku. Konkrétně šlo o filmy Annie, Jedna za všechny a Sex Tape.
Pokles herecké formy však v jejím rozhodnutí žádnou úlohu nesehrál. V
Cameron Diaz
Cameron Diaz - Gangy New Yorku | 2002 Miramax Films
čerstvém rozhovoru v talkshow Kevina Harta Diaz prozradila, že únik ze světel reflektorů je pro ní ve skutečnosti lékem na duši a cestou k plnohodnotnějšímu životu. "Když děláte něco na vysoké úrovni a velmi dlouho, pak váš talent musí být pomyslně předáván jiným lidem," svěřila se herečka, mezi jejíž další významné filmy patří například Vanilkové nebe a Vítězové a poražení.
K herecké branži prý chová jen lásku, ale zároveň si uvědomuje, že život pod drobnohledem médií ji připravil o spoustu osobních nuancí. "Prostě jsem chtěla, abych si mohla svůj život řídit já sama. Moje denní rutina je tím, co si dokážu sama zařídit. Je to ten nejlepší pocit." Diaz navázala tvrzením, že po všech letech, kdy musela neustále pochodovat vpřed s šátkem přes oči, se nyní cítí naplněná a šťastná. O tom svědčí i to, že až po ukončení herecké kariéry našla svou životní lásku a založila rodinu. Manžela Benjiho Maddena si vzala roku 2015 a o pět let později přivítali dceru Reddix Madden.
"Mám teď mír na duši, jelikož se konečně starám sama o sebe. Když jste coby herec hodně na očích a děláte tiskové tour, míří na vás neustále hodně energie. A já jsem na takovou energii dost citlivá," pokračovala Diaz, která chce přijmout plnou zodpovědnost za svůj život. "To je má práce. Spoustu věcí musím vyžehlit a doladit, spoustu osobních vztahů musím napravit. A mnoho vztahů, které mi dříve scházely, musím teprve navázat."
Jason Segel, Cameron Diaz
Sex Tape | Columbia TriStar
Cameron Diaz se momentálně věnuje také vlastní značce vína s názvem Avaline a je opravdu nepravděpodobné, že by se chtěla vrátit na televizní obrazovky nebo na stříbrná plátna.