Trailer: Elle Fanning to v roli ruské carevny Kateřiny Veliké nebude mít jednoduché ani v druhé řadě oblíbeného seriálu. Známe datum premiéry

Trailer: Elle Fanning to v roli ruské carevny Kateřiny Veliké nebude mít jednoduché ani v druhé řadě oblíbeného seriálu. Známe datum premiéry
Veliká | Hulu
První řada Veliké měla premiéru v červnu minulého roku a na letošního 19. listopadu je naplánovaná ta druhá. Společnost Hulu tuto informaci zveřejnila skrze první teaser trailer k nové sérii.
Veliká
Diváci se mohou těšit na návrat hlavních hvězd a jejich další rozmíšky spojené s příchodem prvního potomka i snahou o vzájemné zničení. Jako v případě první řady, i tentokrát na diváky čeká deset zhruba padesátiminutových epizod.
Oficiální popis druhé řady vydaný spolu s trailerem uvádí toto: "Kateřina konečně získala ruský trůn, pokud si ale myslela, že vypořádat se se svým manželem bylo obtížné, netušila, jak těžké bude zvládnout osvobození země, která o to nestojí. Bude muset bojovat se svým dvorem, zemí i vlastní matkou, aby do Ruska přinesla pokrok. Navíc ji tíží i pocity spojené s Petrem, ze kterého se z nenáviděného manžela stal vězeň, milenec a spojenec. Co pro ni je? Kateřina si postupně uvědomuje, že změnit zemi znamená změnit i sebe sama, že mezi ideály a mylnými představami je velmi tenká linie a že stát se Velikou ji bude stát více, než si kdy dokázala představit."
V dalších rolích se vedle Houlta a Fanning představí Gillian Anderson jako Kateřinina matka Joanna, Phoebe Fox coby Marial a Gwilym Lee v úloze Grigora. Režíruje Matt Shakman.
O kvalitě seriálu hovoří i to, že první řada byla nominovaná na tři Zlaté glóby (za nejlepší komediální seriál roku a pro oba hlavní představitele za nejlepší herecký výkon) a dvě ceny Emmy za nejlepší scénář a režii.