Netflix: Novinky a tipy na srpen '21

Netflix: Novinky a tipy na srpen '21
Desperado (1995) | Columbia TriStar
Nejzajímavější novinky:
Beckett (2021)
Beckett
John David Washington (BlacKkKlansman, Tenet) se jako americký turista Beckett po tragické dopravní nehodě v Řecku ocitne uprostřed nebezpečného politického spiknutí. A aby si zachránil život, musí se dát na útěk. V dalších rolích koprodukčního thrilleru se představí Alicia Vikander, Boyd Holbrook, Vicky Krieps aj.
Premiéra: 13. srpna
Sweet Girl (2021)
Sweet Girl
Americké akční drama vypráví o muži jménem Ray Cooper (Jason Momoa), jenž se chce pomstít všem, kteří jsou zodpovědní za smrt jeho manželky. Kromě toho ale také musí ochránit to jediné, co mu zbylo - svou dceru Rachel (Isabela Merced). Ve filmu se dále objeví herci Justin Bartha, Amy Brenneman či Manuel Garcia-Rulfo.
Premiéra: 20. srpna
Zaklínač: Vlčí sen (2021)
Zaklínač: Vlčí sen | Netflix
Fanoušci seriálového Zaklínače si čekání na druhou řadu mohou zkrátit novým animovaným filmem odehrávajícím se ve stejném světě. Hrdinou příběhu je Vesemir, mladý zaklínač, který se rozhodne, že už nebude dál živořit a začne zabíjet monstra za peníze. Když se objeví nové monstrum terorizující království, vydá se na nebezpečné dobrodružství, které ho donutí čelit démonům ze své minulosti.
Premiéra: 23. srpna

Tipy na starší nebo dříve přidané filmy:
Desperado (1995)
Desperado
První velký hit Roberta Rodrigueze, jenž z něj během krátké doby učinil bezmála kultovního tvůrce. Nezapomenutelný moderní tequila western, vyprávějícím o tajemném mstícím se muži (dodnes nejslavnější role Antonia Banderase), je prošpikovaný komiksově nadsazenými krvavými přestřelkami v duchu Johna Woo, precizní žánrovou stylizací a výtečnými vedlejšími figurami v podání Steva Buscemiho, Quentina Tarantina, Dannyho Treja nebo Cheeche Marina. Přestože je Desperado prostředním dílem volné trilogie (El Mariachi, Tenkrát v Mexiku), někdy bývá vnímán i jako samostatné dílo.
Mafiáni (1990)
Mafiáni
Jeden z nejslavnějších a nejlepších filmů legendárního režiséra Martina Scorseseho patří už třicet let mezi špičku filmových gangsterek. Skutečnými událostmi inspirovaný příběh mafiána Henryho Hilla (Ray Liotta), odehrávající se napříč několika desetiletími, nese většinu typických rysů Scorseseho vrcholných děl - skvělý scénář plný památných scén, autentickou dobovou atmosféru, zběsilé tempo, výborný soundtrack a v neposlední řadě výtečné herecké výkony, zde v čele s Robertem De Nirem a zaslouženě oscarovým Joem Pescim.
Sláva (1989)
Režisér Edward Zwick sám o sobě dodnes není vyloženě slavný, přitom je tvůrcem několika úspěšných a zdařilých epických dramat (Legenda o vášni, Poslední samuraj, Krvavý diamant). Jeho prvním velkým snímkem byl tento výpravný historický film z dob americké občanské války. Ten vypráví o první federální jednotce, složené výhradně z černošských vojáků. Sláva vyniká dojemným příběhem, bojovými scénami, hudbou Jamese Hornera a skvělým hereckým obsazením, jemuž dominuje Oscarem oceněný Denzel Washington v jedné ze svých prvních významných rolí.