Epická Duna ještě ani nedorazila do kin a už víme, že se její příběh dočká rozšíření

Epická Duna ještě ani nedorazila do kin a už víme, že se její příběh dočká rozšíření
Duna | Warner Bros.
Zda tomu hotový snímek skutečně dostojí se rozhodne až po premiéře. Každopádně Duna by měla být ve skutečnosti pouze první částí výpravné dvoudílné podívané, kterou studio Warner Bros. plánovalo od samého začátku.
A nyní z tábora Duny přišla i další novinka. Společnost HBO si pro svou službu HBO Max objednala seriál. Půjde o prequel k Duně a jeho scenáristkou, tvůrkyní a výkonnou producentkou bude Diane Ademu-John, která svůj post získala po Jonu Spaihtsovi, který se měl jako scenárista na projektu podílet původně, ale z důvodu pracovních povinností se scénáři k Duně a (zatím nepotvrzené) Duně 2 odstoupil.
Duna
Duna | Warner Bros.
Seriál se jmenuje Dune: The Sisterhood a HBO na něm pracuje již od roku 2019. Děj bude vyprávěn z pohledu žen, které jsou součástí tajemného řádu zvaného Bene Gesserit. Své neobyčejné schopnosti získávají skrze dokonalé ovládání těla a mysli. Bene Gesserit proplouvají vládnoucí politikou a intrikami Impéria, mají ale své plány, které je nakonec dovedou až na záhadnou planetu Arrakis, známou jako Duna.
Seriál a filmy na sebe budou přímo navazovat. Což je vidět i na tvůrčím týmu, který je téměř stejný jako i filmů. Pilotní díl Dune: The Sisterhood by měl natočit Denis Villeneuve, který bude spolu se Spaihtsem i výkonným producentem.