Star Wars: Nová trilogie je takový průšvih, že možná dojde k remaku od tvůrců Mandaloriana

Star Wars: Nová trilogie je takový průšvih, že možná dojde k remaku od tvůrců Mandaloriana
Star Wars | Lucasfilm Ltd.
Zmatky okolo nové trilogie vedly k výrazně menším tržbám, než jaké si u Disneyho vysnili a následovalo velké rušení nejrůznějších ohlášených projektů (ale to se tak nějak čekalo už od propadu Solo: Star Wars Story).
Už to vypadalo, že studio vůbec netuší, jak s fenoménem dál naložit. A pak přišlo na konci roku 2019 vykoupení v podobě první série Mandaloriana. Její tvůrci Jon Favreau a Dave Filoni konečně trefili tu správnou míru nostalgie a novinek a fanoušci je za to odměnili pořádně vysokou sledovaností. O fantastickém hodnocení nemluvě. Druhá série si vedla stejně dobře a podle všeho někoho konečně osvítilo, aby začal řešit kostlivce ve skříni. Tím je zmíněná nová trilogie, kterou studio doslova zamrazilo filmovou sérii a nemůže její existenci ignorovat. Pokud tedy nenabídne nějakou alternativu.
star-wars-nova-trilogie-je-takovy-prusvih-ze-mozna-dojde-k-remaku-od-tvurcu-mandaloriana
Jon Favreau (uprostřed) a Dave Filoni (vpravo) na place Mandaloriana | Lucasfilm Ltd.
A tu nyní podle všeho Favreau a Filoni chystají. Minimálně to prý potvrdil televizní producent Kamran Pasha s tím, že by se rovnou rebootovala celá trilogie. Pravděpodobně by to znamenalo úplně nový příběh bez postav, které již natočená trilogie představila. A těžko říct, jestli bude mít chuť k návratu někdo ze staré gardy. Dávalo by každopádně smysl, že by v Myším domě dali remaku zelenou. Momentálně nemají na co navazovat (respektive nemohou, protože by je fanoušci sežrali) a úplně nový směr by byl řešením.
Hlavní otázka ale míří na fanoušky: brali byste novou trilogii VII až IX, která by vymazala tu natočenou, nebo už jste se s jejím pojetím smířili a chtěli byste, aby následující filmy a seriály rozvíjely nastavené linky a postavy?