Za životní prostředí musí začít bojovat i děti. Představuje se první ekologicky orientovaný animovaný film pro nejmladší diváky

Za životní prostředí musí začít bojovat i děti. Představuje se první ekologicky orientovaný animovaný film pro nejmladší diváky
Ozi | GCI Film
A jelikož někteří z nás jsou stále nepoučitelní a nehodlají slevit ze svého pohodlného a již zajetého života, jsou naší největší nadějí naše děti, které jsou v mnohých ohledech chytřejší, pohotovější a přizpůsobivější, než je většina dospělých. Na děti bychom měli zaměřit pozornost v oblasti ochrany přírody a jako první si to uvědomili ve studiu GCI Film v Londýně, kde vzniká úplně první ekologický animovaný film pro děti.
Ozi
Ozi
Jmenuje se Ozi a jeho hlavní hrdinkou je dospívající orangutanka, která kvůli kácení a ničení pralesů v Indonésii přišla nejen o domov, ale i o celou rodinu. K projektu se připojila i řada hereckých hvězd, které propůjčí hlasy jednotlivým postavám. Jsou mezi nimi Laura Dern, Donald Sutherland, Djimon Hounsou, ale i Dean-Charles Chapman, či Amandla Stenberg. A nikoho asi příliš nepřekvapí, že se produkce ujala společnost Leonarda DiCapria Appian Way.
Premiéru by měl mít Ozi v létě příštího roku. Důležitý je i fakt, že velká část tržeb tohoto filmu bude rozdělena mezi tři organizace bojující za ochranu přírody. Scénář snímku napsal Ricky Roxburgh, režíruje Tim Harper a vedoucím animačního týmu je veterán studia Pixar Rodrigo Blaas (jako animátor pracoval například na snímcích Vall-I, La Luna, Vzhůru do oblak nebo Auta.