Nejočekávanější filmy a seriály, které dorazí na streamovací služby v srpnu '21

Nejočekávanější filmy a seriály, které dorazí na streamovací služby v srpnu '21
Sebevražedný oddíl (2021) | Warner Bros.
Nejočekávanější filmy:
Sebevražedný oddíl (2021)
Sebevražedný oddíl
Pouhý den poté, co se očekávaná komiksová týmovka ze stáje DC objeví v našich kinech, bude legálně k přehrání také na HBO Max (na českém a slovenském HBO GO se zřejmě objeví až za několik měsíců). Vysokorozpočtový akční sci-fi blockbuster v režii Jamese Gunna (Slimák, Strážci Galaxie 1+2) má být pokračováním a částečně i restartem prvního Sebevražedného oddílu, jenž před pěti lety natočil David Ayer (a kvůli studiu Warner Bros. musel svou původní verzi výrazně předělat). Z herců z předchozího dílu se vrátí Margot Robbie (Harley Quinn), Joel Kinnaman (Rick Flag) či Jai Courtney (Captain Boomerang). Hlavními nováčky pak budou Idris Elba (Bloodsport), John Cena (Peacemaker) či postavu Kinga Sharka dabující Sylvester Stallone. Zásadní změnou je rovněž tvrdší rating - snímek bude mnohem brutálnější a krvavější než jeho předchůdce, takže v kinech bude přístupný až od 15 let. První zahraniční ohlasy jsou veskrze pozitivní, snad nás tedy skutečně čeká velkolepá a pořádně šťavnatá řežba, z níž se fanoušci posadí na zadek.
Premiéra: 6. srpna na HBO Max
Val (2021)
Val
Nový dokument mapuje cestu slavného amerického herce Vala Kilmera od nadějných počátků, přes pád až po poslední roky, kdy bojoval s rakovinou a nyní se pokouší o comeback (např. si zopakuje roli Icemana v Top Gunu). Kilmer zde otevřeně rekapituluje svůj život, k čemuž mimo jiné využívá i jím natočené a dosud nezveřejněné záběry (podle všeho Kilmer rád točil, co se dalo), které by měly zachytit přibližně 40 let jeho života.
Premiéra: 6. srpna na Amazon Prime Video
Beckett (2021)
Beckett
Po tragické dopravní nehodě v Řecku se americký turista Beckett ocitne uprostřed nebezpečného politického spiknutí. A aby si zachránil život, musí se dát na útěk. V hlavní roli nového koprodukčního thrilleru se představí John David Washington (BlacKkKlansman, Tenet). Dále hrají Alicia Vikander, Boyd Holbrook, Vicky Krieps aj.
Premiéra: 13. srpna na Netflixu
Annette (2021)
Annette
Netradiční muzikálové drama radikálního francouzského režiséra Leose Caraxe (Holy Motors) je v současnosti možné vidět v českých kinech. V druhé polovině srpna však bude dostupné i na streamovací službě Prime Video. Osobitý snímek, v němž hlavní role ztvárňují Adam Driver a Marion Cotillard, byl zahajovacím titulem letošního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Recenze ZDE.
Premiéra: 20. srpna na Amazon Prime Video
Reminiscence (2021)
Reminiscence
Lisa Joy, spoluautorka populárního sci-fi seriálu Westworld, si pro svůj celovečerní režijní debut zvolila velkorysý romantický sci-fi thriller, v němž Hugh Jackman představuje muže, jenž objeví způsob, jak znovu prožít svou minulost, a pomocí této technologie se snaží najít svou dlouho ztracenou lásku (Rebecca Ferguson). Ve filmu se dále objeví Thandie Newton, Daniel Wu či Cliff Curtis.
Premiéra: 20. srpna na HBO Max (od 19. srpna bude snímek i v českých kinech)
Sweet Girl (2021)
Sweet Girl
Ray Cooper (Jason Momoa) se chce pomstít všem, kteří jsou zodpovědní za smrt jeho manželky. Kromě toho ale také musí ochránit to jediné, co mu zbylo - svou dceru Rachel (Isabela Merced). V novém americkém akčním dramatu si dále zahrají Justin Bartha, Amy Brenneman či Manuel Garcia-Rulfo.
Premiéra: 20. srpna na Netflixu

Nejočekávanější seriály:
Pan Corman (2021)
Hrdinou nového komediálně-dramatického seriálu je mladý učitel Josh Corman (Joseph Gordon-Levitt). Ten mohl být rockovou hvězdou, místo toho však učí páťáky, a i když má své žáky rád, stále má problém nalézt štěstí a smysl ve světě, ve kterém tyto věci občas schází. Joseph Gordon-Levitt je nejen představitelem hlavní role, ale je i jedním z tvůrců seriálu.
Premiéra: 6. srpna na Apple TV+
What If...? (2021)
Co kdyby...?: trailer na 1. sérii | Disney+
Nový animovaný seriál bude divákům představovat různé alternativní verze známých marvelovských komiksových příběhů a postav. Dle tvůrců se diváci mají připravit na co největší počet hrdinů v zábavných a zvláštních situacích. Marvel dopředu počítá s dalšími sériemi, aby mohl nabídnout co nejvíce alternativních příběhů ze světa oblíbených superhrdinů.
Premiéra: 6. srpna na Disney+
Nine Perfect Strangers (2021)
Úplně cizí lidé
Nová osmidílná minisérie z dílny slavného scenáristy Davida E. Kellyho (Sedmilhářky, Mělas to vědět) bude adaptací dalšího románu od australské spisovatelky Liane Moriarty. Příběh nás zavede do speciálního lázeňského letoviska, v němž se sejde devět cizinců. Přijíždějí sem, aby se pokusili změnit k lepšímu sebe i celý svůj život. Místo pobytu v ráji je ale čeká spíše cesta peklem. Ve hvězdně obsazeném titulu se objeví např. Nicole Kidman, Luke Evans, Michael Shannon nebo Melissa McCarthy.
Premiéra: 18. srpna na Hulu
Živí mrtví - 11. série (2021)
Živí mrtví
V srpnu se další série dočká nejslavnější a nejúspěšnější postapokalyptický hororový seriál se zombie tematikou, vycházející ze stejnojmenné komiksové série Roberta Kirkmana. Své role z předchozích řad si zopakují Norman Reedus, Melissa McBride, Jeffrey Dean Morgan a další.
Premiéra: 15. srpna na AMC+
See - 2. série (2021)
See
Druhá řada postapokalyptického sci-fi seriálu z dílny tvůrců Stevena Knighta a Francise Lawrence. Příběh se odehrává v daleké budoucnosti, kdy virus vyhladil většinu lidstva a ti, co přežili, přišli o zrak. Společnost proto musela najít nové způsoby, jak spolupracovat, stavět, lovit a přežít. To vše se ale změní, když se narodí dvojčata se schopností vidět. V hlavních rolích Jason Momoa a Dave Bautista.
Premiéra: 27. srpna na Apple TV+
Only Murders in the Building (2021)
Jamie Babbit, Steve Martin, Selena Gomez, Martin Short | Hulu
Nový desetidílný krimi-komediální seriál vypráví o trojici cizinců, které spojuje posedlost skutečnými zločiny. A shodou okolností se všichni tři stanou přímými účastníky jednoho z nich. V hlavních rolích Steve Martin, Martin Short a Selena Gomez.
Premiéra: 31. srpna na Hulu