První dojmy: Prvok, Šampón, Tečka a Karel se chystají do kin. Potenciální letní hit pomrkává na mužské publikum a nebojí se trapných situací

První dojmy: Prvok, Šampón, Tečka a Karel se chystají do kin. Potenciální letní hit pomrkává na mužské publikum a nebojí se trapných situací
Prvok, Šampón, Tečka a Karel - David Švehlík a Martin Pechlát | BontonFilm
Prvok, Šampón, Tečka a Karel by se mohl stát obdobou divácky sledovaných Matek pro mužské publikum. Patrik Hartl natočil částečně přepálený film v duchu stejnojmenné knižní předlohy, který z počátku budí dojem trapné podívané s primitivně návodnou hudbou a tak trochu těžko uvěřitelnými situacemi. Pořád je to ale lepší než 2/3 obdobné tuzemské žánrové produkce a především díky hereckým výkonům hlavních protagonistů (Martin Pechlát a Hynek Čermák snímek v duchu komediálního žánru táhnou) a řadě cameo rolí (Jiří Langmajer coby nerudný manažer, překvapiví hvězdní hosté gay baru atd.) se "Prvok" v rámci hodnocení dostává nad průměr.
Prvok, Šampón, Tečka a Karel: trailer | Bontonfilm
Mezi nejvtipnější scény považuji výstup Martina Pechláta účinkujícího v reklamě jako pórek a v roli zpěváka vystupujícího v dámském kostýmu na retro koncertu československých hitů a Hynka Čermáka, který názorně ukazuje žákům a žákyni, jak zneškodnit několik členů zásahovky.
Krizi středního věku tvůrci a protagonisté filmu pochopitelně nevyřeší. Když však diváci nebudou brát děj příliš vážně, mohou se celkem solidně bavit. Ačkoliv si myslím, že tvůrci měli stopáž 118 minut o něco stáhnout.
Prvok, Šampón, Tečka a Karel
Ze slavnostní premiéry | BontonFilm
Trochu mě zklamala role Martina Hofmanna, který zde předvádí svou typickou dikci a výraz. Jeho knižním předobrazem je úspěšný podnikatel Karel, otylý muž tápající v životě a vztazích. Standard zde předvádí David Švehlík, režisér reklam a televizních seriálů, introvertní Don Juan. Dalo by se říci, že jde částečně o alter ego spisovatele a autora filmu Patrika Hartla. Mix hereckých charakterů spolu se situačním humorem (dojde i na emotivnější a vážné scény) slibují zájem širšího publika. V dobrém smyslu slova by se mohli nachytat i muži (film není šovinistický ani feministický, což je sympatické).
Prvok, Šampón, Tečka a Karel
Ze slavnostní premiéry | BontonFilm
Jak si povede "Prvok" v kinech? Dozvíme se po prvním premiérovém víkendu, v pondělí 2. srpna. Plnohodnotnou recenzi čekejte na webu Kinobox.cz o týden dříve.