Na HBO bude pořádné dusno. Vzniká nová verze jednoho z nejvýznamnějších děl legendy světové kinematografie

Na HBO bude pořádné dusno. Vzniká nová verze jednoho z nejvýznamnějších děl legendy světové kinematografie
Scény z manželského života (2021) | HBO Max
Producent, scenárista a režisér Hagai Levi (V odborné péči, Aféra) se rozhodl pro HBO Max natočit velmi odvážný projekt - seriálový remake slavného a oceňovaného psychologického dramatu legendárního švédského filmaře Ingmara Bergmana Scény z manželského života. V tom si dvojici manželů, jejichž dlouhotrvající vztah se rozpadá, zahráli Bergmanova bývala partnerka Liv Ullmann a Erland Josephson.
Trailer:
Scény z manželského života
V novém televizním převyprávění si ústřední tandem zahrají Oscar Isaac (Star Wars: Vzestup Skywalkera) a Jessica Chastain (30 minut po půlnoci). Leviho pojetí má nabídnout nový náhled na klasické vykreslení lásky, nenávisti, monogamie, manželství a rozvodu z perspektivy současného amerického páru.
Vzhledem k nezanedbatelné síle původní látky a vysoké úrovni kvality, jež je pro uzavřené minisérie z dílny HBO dlouhodobě typická (viz nedávná Mare z Easttownu), lze očekávat, že nás nečeká pouze další z řady zbytečných předělávek, ale naopak plnohodnotná moderní aktualizace, která nadčasové téma zasadí do jiné doby a kulturního prostředí. Třeba se jí podaří zpřístupnit ho tak i lidem, kteří na Bergmanovy uznávané, ale přeci jen dost náročné snímky nemají tak úplně buňky.
Ambiciózní minisérie se začne na HBO a HBO GO vysílat už letos v září.