Zemřel Ladislav Potměšil, populární herec z Discopříběhu a seriálu Hospoda

Zemřel Ladislav Potměšil, populární herec z Discopříběhu a seriálu Hospoda
Byl jednou jeden polda | TV Nova
Ladislav Potměšil bude navždy znám především svými komediálními rolemi ve filmech jako Discopříběh nebo Byl jednou jeden polda, ale nesmazatelnou stopu zanechal také divadelních prknech či v televizi. Narodil se 2. září 1945 v Praze, kde roku 1969 vystudoval DAMU a získal angažmá v Realistickém (dnes Švandově) divadle. Zde účinkoval do roku 1988 a poté byl k vidění také v Divadle S. K. Neumanna (dnes Divadlo pod Palmovkou) a v činoherním Divadle na Vinohradech. Většina diváků si ho pamatuje jako štamgastu Vencu Nováka v pravidelně reprízovaném nováckém seriálu Hospoda, popřípadě také z Ordinace v růžové zahradě, kde ztvárnil doktora Aleše Čížka.
V posledních letech se sympatický a oblíbený herec potýkal s rakovinou, které podlehl dnešního rána. "Tatínek umřel dnes ráno ve spánku v nemocnici Motol. Poslední roky hodně trpěl a rád bych poděkoval všem doktorům a sestřičkám, kteří se o něj úžasně starali, zvláště pak v posledních dnech,“ prozradil Blesku hercův syn Jan.
Hospoda
Ladislav Potměšil | TV Nova
Ladislava Potměšila si však můžeme každoročně připomínat nejen jako majora Maisnera nebo Vencu Nováka, ale také v nespočtu pohádek či v rámci dabingu, jemuž se rovněž s úspěchem věnoval. Za celou redakci vyjadřujeme rodině a pozůstalým upřímnou soustrast.