Milovníci zombie žánru, připravte si peněženky. Blíží se sběratelská edice, kterou budete chtít doma na poličku

Milovníci zombie žánru, připravte si peněženky. Blíží se sběratelská edice, kterou budete chtít doma na poličku
Noc oživlých mrtvol | 21st Century Film Corporation
Konkrétně mluvím o sousedním Německu, kde do filmových sběratelských edic šlapou ve velkém a fanoušek se tak může dostat k řadě opravdu zajímavých kousků (viz malá ukázka na konci článku). Přirozeně tyhle limitky postrádají českou podporu, ale co si budeme povídat - kdo je ochotný utratit několik tisíc za "podobnou zbytečnost", ten pravděpodobně stejně české titulky / dabing nepotřebuje, protože zná kupovaný film jako své boty.
A o jakém kousku se dnes bavíme? O Noci oživlých mrtvol! Sice nejde o Romerovu verzi z roku 1968, ale devadesátkový remake, ten nicméně natočil v žánru zkušený Tom Savini a odvedl velmi dobrou práci. Na co se fanoušci mohou těšit? Předně je tu 22 stránkový MediaBook s dvěma disky. Blu-ray disk nabídne snímek v původní, nesestříhané verzi (88 minut), Saviniho audiokomentář, dokument o natáčení a trailer. Druhý disk je DVD, bude na něm zkrácená verze filmu (84 minut) a totožná nálož bonusů (jistý si nejsem, ale podle dohledaného popisu se zdá, že budou bonusy vyloženě identické).
No a pak je tu hlavní hvězda večera - krásná soška s rukou trčící z hrobu.
milovnici-zombie-zanru-pripravte-si-penezenky-blizi-se-sberatelska-edice-kterou-budete-chtit-doma-na-policku-1
milovnici-zombie-zanru-pripravte-si-penezenky-blizi-se-sberatelska-edice-kterou-budete-chtit-doma-na-policku
Kdo je fanoušek žánru, případně snímku samotného, ten by se nepochybně za takový kousek v poličce nezlobil. Vyjde na 149,99 euro (s poštovným počítejte cca 4 tisíce), což se může zdát hodně, ale v rámci podobných edic jde víceméně o standard, přičemž tyhle exkluzivní německé kousky jsou obvykle dost velké a masivní, takže si svou cenu bez problémů obhájí.
Speciální fanouškovská edice Noci oživlých mrtvých vyjde již 5. srpna a objednávat můžete zde. Pokud vás zaujala, s nákupem bych příliš neváhal. Podobné kousky mají omezený počet kusů, zpravidla zmizí hodně rychle a pokud si je chce člověk pořídit později, je to z druhé ruky a za výrazně vyšší peníze. Například takový Karate Tiger je dnes, když už, k sehnání za několik desítek tisíc. A na konec několik slíbených dalších německých limited:
milovnici-zombie-zanru-pripravte-si-penezenky-blizi-se-sberatelska-edice-kterou-budete-chtit-doma-na-policku-2
milovnici-zombie-zanru-pripravte-si-penezenky-blizi-se-sberatelska-edice-kterou-budete-chtit-doma-na-policku-3
milovnici-zombie-zanru-pripravte-si-penezenky-blizi-se-sberatelska-edice-kterou-budete-chtit-doma-na-policku-5
milovnici-zombie-zanru-pripravte-si-penezenky-blizi-se-sberatelska-edice-kterou-budete-chtit-doma-na-policku-4
milovnici-zombie-zanru-pripravte-si-penezenky-blizi-se-sberatelska-edice-kterou-budete-chtit-doma-na-policku-6