Je opravdu prokletý? Štáb strávil dva týdny v domě, který inspiroval děsivý horor. Z jejich svědectví naskakuje husí kůže.

Je opravdu prokletý? Štáb strávil dva týdny v domě, který inspiroval děsivý horor. Z jejich svědectví naskakuje husí kůže.
The Sleepless Unrest: The Real Conjuring Home | Gravitas Ventures
Hororový snímek V zajetí démonů z roku 2012 se dočkal skvělých ohlasů a také dvou přímých pokračování, přičemž se kolem něj dodnes utváří celý filmový vesmír v podobě série Annabelle či spin-offu Sestra. Jeho režisér James Wan přitom nalezl inspiraci nejen v reálných osobách manželů Warrenových, kteří se za svůj život potýkali s mnoha nadpřirozenými úkazy, nýbrž také ve skutečném lidském obydlí. Nechvalně proslulý dům, který je předobrazem originálního V zajetí démonů, nese název Old Arnold Estate a nachází se v Nové Anglii na severovýchodě Spojených států. A filmoví fanoušci z celého světa nyní dostanou bezprecedentní příležitost k jeho pomyslné návštěvě, neboť známá skupina dokumentaristů strávila na obávaném místě rovné dva týdny, aby vytvořila dokument s názvem The Sleepless Unrest.
The Sleepless Unrest: The Real Conjuring Home
Otrlý štáb už má za sebou mnoho podobných natáčení, ovšem režiséři Kendall Whelpton a Vera Whelpton se shodují, že tato zkušenost byla naprosto odlišná. Neváhali dokonce prozradit, pobyt na tajemném místě na nich zanechal dlouhodobé stopy. "Být v tom domě zavřený dva týdny, to opravdu zametlo s psychikou celého týmu. Třetí den jsme začali mít obavy, čtvrtý den už nemůžete spát, protože se dějí divné věci. V tom domě je hromada aktivity. Když pak jdete domů, tak máte stále pocit, že jste na tom místě, jste k domu přimknutí. Obklopí vás vtíravý pocit, že se tam musíte vrátit. Je to něco jiného, než na co jsem zvyklý. Prošel jsem přes 500 lokací, přičemž jsem déle zůstal pouze ve čtyřech z nich, ale zdržet se někde takovou dobu je úplně odlišná zkušenost."
Svědectví o znepokojivém dlouhodobém dopadu na psychiku ostatních členů štábu sice veřejnost neobdržela a skeptici budou daná vyjádření oprávněně považovat za pouhý marketingový tah, ale přesto není pochyb, že četná fanouškovská základna V zajetí démonů se může těšit na vítaný náhled do skutečných předobrazů. "Je to něco úplně jiného než to, co jsme dělali v minulosti. Je to vzrušující a dobrodružné. Nechybí hrůza, menší hororové prvky či několik lekaček. Je zahrnut dokumentární aspekt, který je ze sta procent pravdivý - a myslím, že to je mnohem děsivější než cokoli dopředu připraveného. Až tedy uvidíte, co se ve filmu děje, budete se muset sami sebe ptát 'Moment, tohle je reálné? To není hollywoodský scénář?' A řekl bych, že to je ta nejděsivější věc ze všech," vysvětlil režisér, proč by si diváci neměli jejich výtvor nechat ujít.
The Sleepless Unrest: The Real Conjuring Home
The Sleepless Unrest: The Real Conjuring Home | Gravitas Ventures
The Sleepless Unrest: The Real Conjuring Home bude mít premiéru ve vybraných zámořských kinech a na VOD již 16. července letošního roku. Snímek si můžete rovněž předobjednat na službě iTunes a sami posoudit, zda tvůrci jen rozhazují plané obchodní řeči, nebo je titulní dům skutečně prokletým a nehostinným místem.