Quentin Tarantino by rád natočil nového Ramba

Quentin Tarantino by rád natočil nového Ramba
Rambo (1982) | Orion Pictures Corporation
Scenárista a režisér Quentin Tarantino v poslední době zásobuje internet zprávami o tom, co by mohl být jeho nadcházející - a zároveň poslední - filmový projekt. Ještě před pár dny tvrdil, že uvažoval nad nápadem natočit remake svého vlastního filmu - vynikajícího gangsterského debutu Gauneři. Těžko říci, co by na takovýto projekt říkali režisérovi oddaní fanoušci (mně osobně by jím radost moc neudělal), Tarantino tuto ideu ale nakonec sám zavrhnul. Dále se opět vrátil k myšlence natočit Kill Bill Vol. 3, v němž by Nevěsta (Uma Thurman) čelila pomstě dcery Vernity Greenové, jíž zabila na začátku prvního dílu. Nyní však přišel s dalším nápadem na remake. A tentokrát by šlo o novou verzi filmu, jenž je ještě slavnější než zmínění Gauneři.
Sylvester Stallone
Rambo: První krev | Orion Pictures Corporation
Řeč je o legendárním prvním Rambovi, který patří k nejlepším a nejúspěšnějším filmům Sylvestera Stalloneho a jenž má k dnešnímu dni už čtyři pokračování. Pouze první film je však adaptací knihy, jejímž autorem je David Morrell a jejíž původní název (First Blood) je stejný jako v případě populárního snímku. Oba tituly vypráví o vietnamském válečném veteránovi Johnu Rambovi (Stallone), který se kvůli svému vzezření stane terčem šikany maloměstského šerifa (Brian Dennehy). Z původně drobného konfliktu se nakonec vyklube masivní štvanice, při níž musí traumatizovaný elitní voják bojovat o život s místními policisty a posléze i vojáky.
Adam Driver
Adam Driver
Není divu, že Tarantina takový příběh oslovuje. Uznávaný autor přiznává, že Morrellovu knihu četl opakovaně a že je nadšený z jejích dialogů. Tarantino by chtěl natočil svou vlastní adaptaci tohoto románu, přičemž v roli Ramba by rád viděl Adama Drivera a jako šerifa svého oblíbence Kurta Russella.
Kurt Russell
Kurt Russell – Strážci Galaxie 2 | Marvel Studios
Kdo však tvůrce hitů jako Pulp Fiction nebo Tenkrát v Hollywood už trochu zná, tuší, že na vznik něčeho takového pravděpodobně nikdy nedojde. Tarantino často fantazíruje o tom, co všechno by rád natočil, do produkční fáze se ale nakonec dostane jen málokterý projekt. Navíc dosud šlo téměř vždy o režisérovy původní náměty, nikoliv o remaky či adaptace (výjimkou je pouze Jackie Brownová). Bylo by tedy poněkud zvláštní, kdyby v případě jeho finálního snímku tomu bylo najednou jinak.