Světoví filmaři obsadili Prahu. V ulicích zní střelba a pokyny z tlampače

Světoví filmaři obsadili Prahu. V ulicích zní střelba a pokyny z tlampače
Chris Evans | Apple TV+
Společně s filmaři do Prahy dorazili i největší herecké hvězdy Ryan Gosling a Chris Evans. Režírují Anthony a Joe Russoovi, kteří stojí za úspěchem Avengers: Endgame.
V ulicích Prahy je tak nyní slyšet střelba a pokyny filmařů z tlampače. Obyvatelé hlavního města se musí smířit s řadou uzavírek, kvůli kterým obvod Prahy 1 zřídil i speciální webové stránky, kde mohou lidé pohyb filmařů a s ním spojená omezení sledovat. To je jistě i dobrá zpráva pro všechny fanoušky, kteří by se chtěli podívat, jak takový snímek vzniká. Oblast natáčení samozřejmě střeží ochranka, ale i tak lze práci filmařů sledovat. Kdo bude mít štěstí, třeba uvidí i samotné herce. Zajímavostí je, že Praha si ve snímku nezahraje pouze sama sebe, nýbrž i jiné nejmenované evropské město a část Bangkoku. Na noc 14. července je dokonce naplánována davová scéna s osmi sty komparzisty asijského původu, která by měla představovat oslavy Nového roku právě v Bangkoku.
filmari-obsadili-prahu-v-ulicich-zni-strelba-a-pokyny-z-tlampace
Natáčení filmu The Gray Man | Peter Krejzl/Kinobox
Špionážní akční thriller The Grey Man vyjde na dvě stě milionů dolarů (4,2 miliardy korun) a vychází z románu Šedý muž od Marka Greaneyho. Premiéra zatím určena nebyla, ale sám Netflix doufá, že proběhne ještě na konci letošního roku. A o čem je kniha Šedý muž? Zde je její oficiální anotace:
Court Gentry je bývalý agent CIA a má pověst nejlepšího nájemného vraha na světě. Přezdívá se mu Šedý muž a kolují o něm legendy. Je to samotář bez rodiny, přátel i domova. Přijímá pouze zakázky, kdy má zlikvidovat zločince. Pohybuje se jako stín, splní nemožné a pak zmizí. A vždy zasáhne svůj cíl. Vždy. Jenže na světě existují síly smrtelnější než Gentry. Peníze. Moc. A lidé, pro které nic jiného hodnotu nemá. Pro ně je Šedý muž problém. A tak musí Gentry prokázat, že umí zabíjet nejen pro peníze, ale i proto, aby zůstal naživu...
filmari-obsadili-prahu-v-ulicich-zni-strelba-a-pokyny-z-tlampace-1
Natáčení filmu The Gray Man | Peter Krejzl/Kinobox