Novinka nejlépe placeného herce posledních let má být šílenou kombinací akce a slavné vánoční klasiky

Novinka nejlépe placeného herce posledních let má být šílenou kombinací akce a slavné vánoční klasiky
Dwayne Johnson | Warner Bros.
Dwayne Johnson je už takřka dvacet let oblíbeným představitelem drsných
Jason Statham, Dwayne Johnson
Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw | Universal Pictures
hrdinů v akčních filmech jako Vítejte v džungli, Kráčející skála nebo Rychle a zběsile, kam s grácií naskočil v pátém dílu. Pravidelně si ovšem odskakuje také do světa fantasy, což se mu bohatě vyplatilo třeba v případě hojně navštěvovaného Jumanji. A právě v tomto směru hodlá 'The Rock' nyní nějakou dobu pokračovat - už letos v červenci má premiéru očekávaná Disneyovka Expedice: Džungle s Emily Blunt, v plném proudu je produkce očekávané komiksovky Black Adam a oznámen byl rovněž hercův následující projekt, který slibuje hodně zajímavý dějový koncept.
Snímek se bude jmenovat Red One, zaštítí jej Johnsonova produkční společnost ve spolupráci s Amazon Studios a scenáristou bude Chris Morgan, jenž napsal třeba pátý, šestý, sedmý i osmý díl Rychle a zběsile a také přidruženou sólovku Hobbs a Shaw. Johnson s ním tedy má bohaté zkušenosti a vkládá do něj plnou důvěru v rámci projektu, který herec směle přirovnal ke kombinaci zmíněné akční třaskaviny Hobbs a Shaw a vánoční klasiky Zázrak v New Yorku z roku 1947, v níž se hlavní hrdina 'vydává' za samotného Santu Clause.
Zázrak v New Yorku
Zázrak v New Yorku | Twentieth Century Fox
Red One má publiku nabídnout zcela nové uchopení vánoční tematiky a vytvořit zábavnou sváteční atmosféru, která snad vystačí na vznik nové série - možná po vzoru Smrtonosné pasti, která je však přeci jen čistokrevným akčňákem s vánočním pozadím. Dějové detaily zatím neznáme, ovšem představa svalnatého wrestlera v poloze akčního Santy Clause kouzlí úsměv na tváři, byť koutky při něm trochu nervózně škubou - stačí si vzpomenout na loňského nepovedeného Fatmana, v němž si Santu zahrál Mel Gibson. Johnson prohlásil, že si pro tento projekt dokáže představit pouze jediného režiséra, ovšem na jeho oznámení si budeme muset rovněž počkat - může však jít o Davida Leitche, jenž natočil právě přirovnávaného Hobbse a Shawa.