Hvězda Mostu a "Růžovky" se objeví v jedné z hlavních rolí pátého dílu oblíbené série severských kriminálek!

Hvězda Mostu a "Růžovky" se objeví v jedné z hlavních rolí pátého dílu oblíbené série severských kriminálek!
Zdeněk Godla a Ulrich Thomsen ve filmu Marco (2021) | Nordisk Film
Již brzy se do českých kin vrátí úspěšná filmová série Oddělení Q, která vzniká podle knižních bestsellerů dánského autora Jussiho Adler-Olsena. Stejně jako v sérii knižní i v kinech bude pátým dílem film s názvem Marco. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, napojené na ty nejvyšší kruhy dánské společnosti. Stopy zločinu vedou až do České republiky. Významnou roli ve filmu ztvárňuje český herec Zdeněk Godla (Cesta ven, Most, Ordinace v růžové zahradě), titulní role čtrnáctiletého Marca je filmovým debutem pro herce Luboše Oláha.

Trailer:

Marco
Pátý díl vznikl pod taktovkou nové produkční společnosti a s dosud největším rozpočtem v historii série. Za adaptací pětisetstránkového románu stojí tvůrčí sestava v čele s producentem Mikaelem Rieksem a režisérem Martinem Zandvlietem. Se změnou produkčního týmu došlo i na kompletní výměnu hereckého obsazení. Tomu tentokrát vévodí Ulrich Thomsen (Mørck) a Zaki Youssef (Asad).
Marco
Ulrich Thomsen a Luboš Oláh | Nordisk Film
První díl knižní série Oddělení Q, Žena v kleci, vznikl v roce 2007 a dosud se dočkal sedmi pokračování – Zabijáci (2008), Vzkaz v láhvi (2009), Složka 64 (2010), Marco (2012), Nesmírný (2014), Selfies (2016) a dosud poslední díl Oběť 2117 (2019). Knižní série získala řadu ocenění a stala se dánským i celosvětovým bestsellerem. Celosvětově se jí prodalo již více než 20 milionů výtisků a velkému úspěchu se těší i v České republice.
Marco
Zaki Youseff | Nordisk Film
Marco se v českých kinech objeví už 5. srpna.