V nové sérii Dextera se vrátí i nejlepší záporák celého seriálu!

V nové sérii Dextera se vrátí i nejlepší záporák celého seriálu!
Dexter (2006) | Showtime
Že se nesmírně populární seriál Dexter, jehož "hrdinou" je sériový vrah s dobrým srdcem, po osmi letech dočká nové závěrečné série, je už nějakou dobu známo. V titulní roli se samozřejmě opět objeví skvělý Michael C. Hall. Jeho hlavního protivníka ztvární Clancy Brown (Highlander, Vykoupení z věznice Shawshank), mistr vedlejších rolí, především pak nemilosrdných padouchů. Čili opravdu dobrá a smysluplná volba.
Clancy Brown
Clancy Brown | ABC Studios
Nyní však tvůrci přišli s hodně nečekaným castingovým oznámením. V nové sezóně se totiž objeví i dobře známý John Lithgow (Kainova výchova, Cliffhanger), jenž ve vynikající čtvrté řadě skvěle zpodobnil psychopatického sériového vraha Trinityho, možná nejlepšího záporáka celého seriálu. Fanoušci samozřejmě dobře vědí, že jeho postava zemřela, tvůrci ale údajně vymysleli, jak ho do nových epizod zakomponovat. Na žádné ubohé zmrtvýchvstání snad nedojde (Lithgowova účast v seriálu by měla být jen velmi malá), takže nezapomenutelný Trinity se pravděpodobně objeví buď ve flashbacku, popřípadě jen jako vidina (podobně jako Dexterův zesnulý otec v podání Jamese Remara).
Zúčtování
Zúčtování | Warner Bros.
Devátá řada, která má napravit původní konec, s nímž mnoho diváků nebylo spokojených, bude mít deset epizod a kabelovka Showtime ji začne vysílat už letos na podzim. Snad tedy bude nový závěr stát za to.