Máchovo jezero zažije nejstrašnější mejdan v historii filmu. "Snad nám to kina vezmou," doufá režisér

Máchovo jezero zažije nejstrašnější mejdan v historii filmu. "Snad nám to kina vezmou," doufá režisér
Párty Hárder: Summer Massacre | Donio Plus
„Pro Párty Hárder počítáme s větší výpravou i štábem, máme více herců, rekvizit a lokací, plánujeme použít i speciální efekty, pár davových scén a animovanou pasáž. Pořád to ale bude velká jízda plná černého humoru, frustrace, masturbace a konzumace všeho možného. Podtitul Summer Massacre naplníme,“ slibuje Martin Pohl. „Snad nám to kina vezmou.“
Recenze: Párty Hárd aneb Když nejlepší komedii od Okresního přeboru natočí Řezník
Recenze28. 11. 2019
Recenze: Párty Hárd aneb Když nejlepší komedii od Okresního přeboru natočí Řezník
První film Párty Hárd vznikl před dvěma lety. Příběh tří středoškoláků, kteří organizují divoký večírek, aby ho využili k prvnímu sexu, byl pro řadu diváků totálním šokem, přesto se na nějakou dobu stal nejlépe hodnocenou českou komedií. Kvůli svému divokému stylu měl film jen omezenou distribuci v kinech, na YouTube ho však vidělo téměř milion diváků a postupně získal kultovní status.
Martin Pohl
Martin Pohl
Šířku kultu Párty Hárd teď ukazuje veřejná sbírka pro pokračování. Nikdo kromě režiséra nečekal, jak silnou skupinu fanoušků si film vytvořil, a ještě před samotným natáčením zažila většina tvůrců šok. Na stránkách Donio, kde se různé projekty snaží získat finanční podporu od veřejnosti, se totiž ze sbírky na Párty Hárder stal jeden z rekordmanů. „U prvního dílu jsme část lidí platili alkoholem a drogama. Byla to sranda, ale to už jsme teď pro pokračování nechtěli. Někoho napadlo udělat sbírku a vybrat peníze aspoň na kameramana a pár herců,“ říká režisér Martin Pohl.
Fanoušci prvního dílu poslali tvůrcům několik set tisíc korun během prvních pár dnů sbírky, po pouhých dvou týdnech přispěli částkou ve výši 850 000,- korun a v době probíhajícího natáčení už mohou počítat s částkou přes 1 200 000,-.
Párty Hárder: Summer Massacre
Párty Hárder: Summer Massacre - z natáčení | BontonFilm
"Pro mě osobně není úspěch v kampani žádným překvapením. Českej film už řadu let smrdí zapářkou a až na ojedinělé výjimky se tu dokola točí ty stejný sračky s okoukanejma hercema. Chápu, že části divácké obce to vyhovuje, ale zbytek trpí a na českej film prostě do kina nepřijde. Přesně tenhle segment frustrovanejch diváků chceme uspokojit a naservírovat jim něco, co se tu běžně netočí. A kdoví, třeba to inspiruje i další filmaře k tomu se trochu odvázat," hlásí režisér a autor scénáře Martin Pohl.
Díky milionové podpoře v zádech může režisér popustit uzdu své fantazie. „Natočíme kultovní film a budeme tam moct přidat i speciální efekty včetně animovaný legendy o rybích lidech a drastický válečný scény ze Srbska. Všechny naše sny se stanou skutečností,“ slibuje Martin Pohl.