Legendární parodie má dostat novou verzi. "Možná to zničí mou kariéru," tvrdí akční hvězda, spojovaná s hlavní rolí

Legendární parodie má dostat novou verzi. "Možná to zničí mou kariéru," tvrdí akční hvězda, spojovaná s hlavní rolí
Bláznivá střela (1988) | Paramount Network
Milovanou trilogii Bláznivá střela, v níž Leslie Nielsen nezapomenutelně ztvárnil svérázného poručíka Franka Drebina, asi netřeba obsáhle představovat. V rámci zlaté éry filmových parodií, již nastartovalo tvůrčí trio Jerry Zucker, David Zucker a Jim Abrahams roku 1980 se snímkem Připoutejte se, prosím!, jde o zřejmě nejpovedenější a nejslavnější značku vedle Žhavých výstřelů. Už před osmi lety se přitom hovořilo o novém zpracování s Edem Helmsem v hlavní roli, ovšem z projektu nakonec sešlo. Nyní se však o znovuoživení Drebina pokouší komediální hvězda Seth MacFarlane (Méďa, Griffinovi), jenž si do úlohy heroického patlala vyhlédl hodně zajímavého herce. A tím je sám Liam Neeson.
Představitel Oskara Schindlera se v poslední dekádě po hlavě vrhnul do akčních produkcí, které i přes pokročilý věk zvládá s obrovskou grácií. Zároveň ale čas od času vystrkuje růžky také jeho komediální nadání, jemuž dal prostor vyniknout třeba v krátkém cameu ve druhém Méďovi. S MacFarlanem navíc spolupracoval i ve westernové komedii Všechny cesty vedou do hrobu a vše nasvědčuje tomu, že by si netypickou úlohu v bláznivé parodii na prahu sedmdesátky rád vyzkoušel.
legendarni-parodie-ma-dostat-novou-verzi-mozna-to-znici-mou-karieru-tvrdi-akcni-hvezda-spojovana-s-hlavni-roli
Méďa 2 | Universal Pictures
V čerstvém rozhovoru, poskytnutém během propagace akční novinky Mrazivá past (startuje 25.6. na Netflixu), byl Neeson dotázán na aktuální informace ohledně rebootu Bláznivé střely. A jeho odpověď byla více než zajímavá: "Je mi známo, že Seth a jeho tým pracují na draftu scénáře. Jsem z toho velmi nadšený a doufám, že to bude Seth sám režírovat. Zatím nebylo stanoveno žádné datum. Myslím, že Setha oslovilo studio Paramount, a Seth s tím přišel za mnou. To bylo asi před rokem a půl, možná před dvěma lety. Mou kariéru to buď zničí, popřípadě to, co z ní ještě zbylo, nebo v tom naleznu další malé dobrodružství," svěřil se trojnásobný držitel nominace na Zlatý glóbus.
Neeson se rovněž svěřil, že už začal s povinným studiem na případnou komediální úlohu. "Donutilo mě to, abych se znovu podíval na filmy s Leslie Nielsenem, které byly úžasné. Počínaje Připoutejte se, prosím!... byl neskutečně zábavný." Pokud se načatý projekt opravdu přehoupne do fáze výroby a Neeson se zhostí hlavní role, pak bude pomyslně kráčet ve šlépějích svého předchůdce - málokdo si dnes uvědomuje, že Leslie Nielsen byl ještě v sedmdesátých letech charakterním představitelem dramatických rolí, jemuž účinkování v Připoutejte se, prosím! naprosto změnilo profesní dráhu. Od té doby už si jej každý spojuje pouze s parodiemi a vidí v něm bezprostředního komika, jaký jen těžko hledal sobě rovného.
Leslie Nielsen
Bláznivá střela | Paramout Pictures
Necháme se překvapit, zda se Liam Neeson skutečně vydá po jeho stopách. Jeho zmiňovaná absurdní scéna v Méďovi 2, jíž se zhostil se zábavným stoicismem, této představě jednoznačně nahrává.