Netflix: Novinky a tipy na červenec '21

Netflix: Novinky a tipy na červenec '21
Poslední žoldák (2021) | Netflix
Nejzajímavější novinky:
Bažina - 2. série (2021)
Bažina
Ve druhé řadě polského krimi seriálu, jež nás zavede do roku 1997, novináři Piotr Zarzycki (David Ogrodnik) a Witold Wanycz (Andrzej Seweryn) budou řešit další záhadný zločin, jehož kořeny sahají hluboko do minulosti.
Premiéra série: 7. července
Resident Evil: Infinite Darkness (2021)
Resident Evil: Infinite Darkness
Kultovní hororová videohra se dočkala dalšího zpracování. Nová adaptace má podobu čtyřdílného seriálového anime a její děj se znovu zaměří na smrtící epidemii, která odhalí temná tajemství společnosti Umbrella.
Premiéra série: 8. července
Výbušnej koktejl (2021)
Výbušnej koktejl
Akční novinka režiséra Navota Papushada (Big Bad Wolves) je příběhem několika generací žen, které se postaví lidem, kteří by je mohli připravit o všechno. Hrají: Karen Gillian, Lena Headey, Carla Gugino, Michelle Yeoh, Angela Bassett, Paul Giamatti aj.
Premiéra filmu: 14. července
Království zombie: Ashin ze severu (2021)
Speciální filmová epizoda skvělého stejnojmenného jihokorejského hororového seriálu z dob feudalismu, v němž musí skupina hrdinů čelit extrémně rychle se šířící zombie nákaze.
Premiéra filmu: 23. července
Poslední žoldák (2021)
Poslední žoldák
Bývalá hvězda akčního žánru Jean-Claude Van Damme (Expendables: Postradatelní 2) se nevzdává a pokouší se o další filmový comeback. Tentokrát v akční komedii, za níž stojí francouzský scenárista a režisér David Charhon (Nepoužitelní). Belgický svalovec zde ztvární tajemného bývalého agenta, jenž musí ve Francii zachránit svého syna, který čelí obvinění z pašování zbraní a drog.
Premiéra filmu: 30. července

Tipy na starší a dříve přidané filmy:
Ďáblův advokát (1997)
Ďáblův advokát
Dnes už klasický hororový thriller vypráví o mladém, talentovaném a ambiciózním advokátovi Kevinu Lomaxovi (Keanu Reeves), jenž na základě svých soudních úspěchů dostane šanci pracovat pro renomovanou advokátní firmu, kterou vede charismatický John Milton (skvostný Al Pacino). Zpočátku nadšený Lomax si však postupně začne uvědomovat, že okolo Miltona se děje až příliš podivných věcí... Špičkově napsaná, natočená i zahraná podívaná chytře a nápaditě kombinuje právnické drama s paranoidním psychothrillerem a satanistickým hororem a mistrně těží témata (právnické) morálky, střetu racionálna s nadpřirozenem, dobra se zlem atd.

Ve jménu otce (1993)
Ve jménu otce
Vězeňsko-politické drama režiséra Jima Sheridana (Moje levá noha, Boxer) nabízí kromě silného a strhujícího příběhu inspirovaného skutečnými událostmi také jeden z vrcholných hereckých výkonů geniálního Daniela Day-Lewise, držitele tří hereckých Oscarů. Ten zde ztvárnil irského zlodějíčka Gerryho Conlona, jenž byl roku 1974 falešně obviněn z bombového útoku na londýnský bar. K atentátu se přihlásila teroristická organizace IRA. Conlon se spolu s dalšími přáteli dostal do vězení a kvůli obvinění z terorizmu si měl odpykat doživotní trest. Film natočený podle Conlonovy autobiografické knihy je výpovědí o době, kdy se boj s irskými teroristy změnil na hon na čarodějnice.