Chybí vám hrdinové sitcomu Přátelé? Tady máte pár seriálových tipů, ve kterých můžete svou oblíbenou šestici vidět

Chybí vám hrdinové sitcomu Přátelé? Tady máte pár seriálových tipů, ve kterých můžete svou oblíbenou šestici vidět
Přátelé | NBC

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston | Apple TV+
Začneme tou seriálově nejméně aktivní personou a to představitelkou Rachel. Jennifer Aniston se, na rozdíl od ostatních, dokázala prosadit ve světě filmu a namísto aby hledala "další sitcom", sypala jeden komediální kinohit za druhým. Do televizního světa se nakonec vrátila před dvěma lety, její Ranní show je ale o obtěžování na pracovišti, tudíž žádný pokus o duchovní navázání na kultovní Přátele. Komu chybí Aniston v komediální poloze, ten musí do světa filmu. V seriálových vodách je "jen" dramatická.

Courteney Cox

Courteney Cox, Christa Miller, Busy Philipps
Město žen
"Monika" stihla během Přátel natočit trilogii Vřískot, šlo nicméně o ojedinělý filmový úspěch. V roce 2007 zazářila v drsnějším seriálu Dirt, kde si vychutnala postavu šéfky dvou časopisů "Now" a "Drrt", která jde kvůli senzaci klidně přes mrtvoly. Opravdovou trefou do černého bylo nicméně až Město žen (2009), švihlý sitcom od tvůrce Scrubs: Doktůrci. Seriál byl původně o partě MILFek na lovu, později se ale ve vyprávění zaměřil na přátelství sousedů (přičemž si ze změny ústředního tématu nejednou tvůrci dělají legraci v úvodních titulcích). Show vydržela v éteru šest sezón a nabízí opravdu štědrou porci skvělé zábavy s extrémně sympatickým obsazením.

Lisa Kudrow

Lisa Kudrow, Meryl Streep
Terapie online
Nejpotrhlejší členka party po Přátelích zazářila jako Fiona Wallice, sobecká terapeutka, která se nechce setkávat s pacienty a ani s nimi trávit příliš času, takže se jejich problémky snaží vyřešit online ve zkráceném času. Seriál jménem Terapie online původně vznikl coby krátkometrážní série pro dnes již neexistující online službu (některá videa jsou stále k vidění zde), později formát převzala stanice Showtime a natočila čtyři série s klasickou sitcomovskou stopáží. Tenhle projekt je pak výjimečný hned ve dvou ohledech - za prvé je skoro v každém díle coby pacient nějaká hvězda a za druhé je celý výstup improvizovaný. Herci měli sice pevně dané téma, ale jinak jeli po vlastní ose. V menší roli také Kudrow okouzlila po boku Stevea Carella v netflixovském sitcomu Jednotky vesmírného nasazení.

Matt LeBlanc

Man with a Plan
Man with a Plan | CBS
"Joey" to měl mít po skončení nejjednodušší, protože se jako jediný z Přátel dočkal vlastního spin-offu. Jenže se show nedařilo, skončila po pouhých dvou sériích, přičemž tu druhou televize ani neodvysílala celou. Poté LeBlanc dlouhou dobu zápasil s tím, aby našel další dobrý projekt. Tím nakonec byly v roce 2011 fantastické Epizody, které staví na kontrastu britského a amerického showbyznysu. V éteru vydržely pět sezón a LeBlanc si zde vychutnal seriálovou verzi sebe sama. Milovníci "klasiky" pak nesmí minout sitcom Man with a Plan, který se vysílal v letech 216-2020 (má tedy čtyři série) a v němž hraje LeBlanc otce, který konečně začne doma pomáhat.

Matthew Perry

chybi-vam-pratele-dame-vam-par-serialovych-tipu-ve-kterych-muzete-oblibenou-sestici-videt
Intelligence | Sky One
Matthew Perry měl našlápnuto k tomu být největší hvězdou (jeho Chandler si s přehledem vždy dokázal ukradnout scény pro sebe), místo toho získal cejch věčného hledače seriálu, který mu televize hned po první sérii nezařízne. Nejvíce se mu dařilo sitcomem Správná dvojka, který se v letech 2015 až 2017 dočkal tří sezón. Nešlo o nic žánrově výjimečného, ze spolubydlení bordeláře a upjatého puntičkáře nicméně dokázali tvůrci vydolovat řadu vtipných momentů. Vyjma Správné dvojky stojí za zmínku ještě vynikající komediální drama Studio 60 z roku 2006, u něhož ale zamrzí, že natolik skvělou věc, navzdory nadšeným ohlasům, zařízla televize po 22 dílech.

David Schwimmer

chybi-vam-pratele-dame-vam-par-serialovych-tipu-ve-kterych-muzete-oblibenou-sestici-videt
Intelligence | Sky One
Možná půjdu proti proudu, ale s odstupem času se mi jeví Schwimmerův Ross jako nejotravnější charakter z Přátel. Nejspíš i sám herec cítil, že si potřebuje od komediálního blbnutí odpočinout, takže o něm dlouho po skončení seriálu nebylo slyšet. V roce 2016 se připomněl fanouškům ve výborné rekonstrukci případu O.J. Simpsona v American Crime Story, loni se pak konečně odvážil 'vrátit ke kořenům' sitcomem Intelligence. V něm hraje poněkud... dejte tomu méně kompetentního NSA agenta. Ohlasy sice nejsou z nejzářivějších, ale fandy ale show získala a druhá série je již na cestě.