Díky Peteru Jacksonovi čeká na milovníky The Beatles jedinečný hudební zážitek. Premiéra se konečně blíží

Díky Peteru Jacksonovi čeká na milovníky The Beatles jedinečný hudební zážitek. Premiéra se konečně blíží
The Beatles: Get Back | Disney
Pandemie koronaviru ale byla proti a dokumentární snímek nakonec zamíří na Disney+. Nikoliv v podobě celovečerního filmu, jak bylo původně v plánu, ale jako třídílná minisérie, jejíž zhruba dvouhodinové díly se budou vysílat 25., 26. a 27. listopadu letošního roku.
Na diváky čekají záběry z nahrávacího studia, kde The Beatles od roku 1969 album Let It Be natáčeli. Všechny záběr byly digitálně zrestaurovány a remasterovány Peterem Jacksonem a jeho týmem z Weta Digital na Novém Zélandě. Peter a jeho tým použili stejnou technologii i při obnově trilogie Pána prstenů nebo dokumentu Nikdy nezestárnou.
The Beatles: Get Back
The Beatles: Get Back vznikal ve spolupráci s žijícími "Brouky" Ringo Starrem, Paulem McCartneym a vdovami po Johnu Lennonovi (Yoko Ono) a Georgi Harrisonovi (Olivií Harrison).
"Jsem šťastný, že se Peter pustil do našich achivů, aby natočil film, který ukáže pravdu o tom, jak Beatles svá alba nahrávali," uvedl McCartney. "Byly to hodiny a hodiny smíchu a hudby, ne jako ve filmu Let It Be. Bylo v tom mnoho radosti a myslím si, že Peter vám to ukáže," dodal Ringo Starr.
Novému dokumentu bude 12. října předcházet i vydání stejnojmenné knihy. Jedná se o první oficiální publikaci skupiny od roku 2000, kdy vyšla The Beatles Anthology.